KıbrısManşetSağlık

Yangının sebebi güç kaynağı

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Kanal T'de yayınlanan Açık Oturum programında Haberci ekibinin sorularını yanıtladı.

Kanal T’de yayınlanan Açık Oturum programında HABERCİ ekibinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Ali Pilli, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yaşanan yangın felaketiyle ilgili polis raporunu canlı yayında açıkladı.

İtfaiye ekiplerinin yaptığı incelemeler neticesinde, yangının çıkış sebebinin; ameliyathane, anjiyografi ve yoğun bakım bölümlerinin bulunduğu ikinci katta yer alan kesintisiz güç kaynağı (UPS) sistemine ait akülerin aşırı ısınması olduğunu açıkladı.

Bakan Pilli, Elektrik Kurumu ekiplerinin de inceleme yaparak rapor hazırladığını ve hastanenin ikinci katı haricinde diğer bölümlere elektrik enerjisi verilmesinde sakınca olmadığını açıkladı. Bakan Pilli, kısa süre içerisinde ikinci kat haricindeki tüm bölümlerin yeniden faaliyete geçeceğini de açıkladı.

Sigorta şirketinin ilk günden itibaren yangın çıktığı andan itibaren iyi niyetli şekilde destek verdiğini söyleyen Bakan Ali Pilli, hasar tespit çalışmalarının halen devam ettiğini ve henüz bir rakam vermenin mümkün olmadığını söyledi. Kalp Damar Cerrahisi bölümünün ve 1 adet anjiyografi cihazının yangında tamamen yokolduğunu açıklayan Bakan Pilli, yangın söndürme sırasında yangın çıkmayan bazı bölümlerdeki cihazlarında su altında kalarak hasar gördüğünü dile getirdi. Bakan Pilli, bazı bölümlerin de dumandan etkilendiğini sözlerine ekledi. Pilli, hastanedeki cihazların yetkili servislerinin de hastaneye gelerek hasar tespit yapacaklarını belirtti. Pilli, hasar tespit raporunun kısa süre içerisinde hazırlanacağını da sözlerine ekledi.

Pilli, “Yeni cihaz alsakta cihazları koyacak yerimiz yok. Kalp damar cerrahisi bölümünü kuracak yeni bir yerimiz yok. Kalp ve böbrek nakillerinin yapıldığı hastanenin can damarı yok oldu” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Bakan Pilli, hastanenin tüm binalarının ve tüm tıbbi ekipmanların sigorta kapsamında olduğunu açıkladı.

Binaların 55 milyon TL ve tıbbi cihazların ise 24 milyon TL, demirbaşların ise 3 milyon TL tutarında sigortalı olduğunu olduğunu açıklayan Bakan Pilli, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin toplamda 83 milyon TL’lik sigortalı olduğunu açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu