GenelKıbrısManşet

Yangınlar erken başladı

19 Mayıs Perşembe günü ile 22 Mayıs Pazar günü arasında 8 farklı bölgede arazi yangını meydana geldi. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte artan yangınlar endişeye neden oldu. Dün rüzgârlı havanın da etkisiyle çıkan yangınlar kısa sürede büyüdü. Şans eseri sağanak yağış yangınların büyük zarar vermesinin önüne geçti

19 Mayıs Perşembe günü ile 22 Mayıs Pazar günü arasında 8 farklı bölgede arazi yangını meydana geldi. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte artan yangınlar endişeye neden oldu. Dün rüzgârlı havanın da etkisiyle çıkan yangınlar kısa sürede büyüdü. Şans eseri sağanak yağış yangınların büyük zarar vermesinin önüne geçti

SİGARA İZMARİTİ EN BÜYÜK RİSK

Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak ile 9 Mayıs tarihleri arasında sönmemiş sigara izmaritinin neden olduğu 32 farklı yangın çıktığı, bu yangınlar sonucu kuru otlar, 163 dönüm ekin, 94 adet balya yandığı açıklandı. Polis Genel Müdürlüğü, dün farklı bölgelerde çıkan yangınların ardından vatandaşları sönmemiş sigara izmaritlerini araçlarından dışarıya atmamaları konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan çıkan yangıların söndürülmesi için İtfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma, Asker ve Belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da yoğun çaba harcadı.

19 Mayıs ile 22 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen yangınlar ve yangınların neden olduğu hasarlar şu şekilde:

*Geride bıraktığımız haftada ilk yangın; 19 Mayıs Perşembe günü saat 16.00 sıralarında Girne – Lefkoşa Anayolu’nun kuzey çevre yolu bağlantı kısmında meydana geldi. Çıkan yangın sonucu yaklaşık yarım dönümlük alan içerisindeki kuru otlar ile akasya ağaçları yandı.

*Aynı saatlerde, Girne – Değirmenlik Dağ yolu Taşocakları Mevkiinde çöplük alanda başlayarak 1 dönümlük alana yayıldı.

*21 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00 sıralarında, Koruçam köyünün güney batı kısmındaki çöplük alanda başlayan ve geniş alana yayılan yangın büyük korku yarattı. Yangın sonucu yaklaşık 250 dönümlük alan içerisindeki, kuru otlar, biçilmemiş ekinler, zeytin ve harnup ağaçları, kamışlık ve makilik alanlar yanarak zarar gördü.

*Dün saat 12.00 sıralarında, Pınarbaşı köyünde başlayan yangın sonucu, 29 dönüm biçilmemiş buğday, 8 dönüm anız, 179 metre uzunluğundaki sulama lastikleri ve 29 adet muhtelif meyve ağaçları yandı.

*Dün saat 13.00 sıralarında, Lefkoşa – Gazimağusa Anayolunun kuzey kısmında Dörtyol köyünde arazi yangını meydana geldi. Yangın geniş bir alana yayıldı. Yangına polis itfaiye ekiplerinin yanı sıra bölge halkı traktörler ile müdahale etti. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.

*Dün saat 14.00 sıralarında Gazimağusa’da Saklıkent Bölgesinde meydana gelen yangın sonucu 3 dönüm biçilmemiş arpa, bir adet telefon direği, yaklaşık dört dönümlük alan içerisindeki kuru otlar ile çöpler ve Tantura isimli iş yeri avlusunda bulunan 3 adet fiber tekne yanarak zarar gördü.

*Dün saat 15.00 sıralarında Paşaköy’ün güney kısmında başlayan yangın sonucu yaklaşık 150 dönümlük alçak Orman arazisi ile yaklaşık 150 dönümlük alan içerisinde kıraçlık alan, çöp ve molozlar yandı.

*Dün saat 16.45 sıralarında, İskele Bahçeler mevkiinde meydana gelen yangın sonucu yaklaşık 100 dönümlük alan içerisindeki kuru otlar, akasya ve hurma ağaçları ile 25 dönümlük biçilmemiş buğday yanarak zarar gördü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu