KıbrısManşetSiyasetToplum

Yanı başımızda binlerce masumu ölüyor

Bugün siyasi çözümsüzlüğün bedelini halklar ve masum siviller  ödüyor. Siyasi çözümsüzlüğe bel bağlamanın en ibret verici örneği yaşanıyor Filistin İsrail hattında..

Hemen dibimizde  bir savaş yaşanıyor, bu korkunç savaşa taraf olanlardan binlerce masum Filistinli ve İsrailli sivil insan hayatını kaybetti. Hamas’ın terör saldırısı akabinde karşılık veren İsrail yönetimi ve ortadan kaybolan akıl bölgede insani bir krize evrildi. Gazze’de bugün itibariyle  2 milyondan fazla insan abluka altında hayatta kalmaya çalışıyor.  İnsanlar aç, susuz, elektriksiz ve hastanelerin kapasitesi tamamen doldu. İsrail, kara harekatına hazırlanıyor, ve 1-1.5 milyon insanın yaşadığı kuzey Gazze’nin 24 saat içinde boşaltılması uyarısı verildi.

Filistin sorunu yıllardır var, bunu yok saymak görmezden gelmek mümkün değilken maalesef sorun görmezden gelindi, geçici hamlelerle meşrulaştırıldı ve siyasi sorun derinleşerek devam etti. Sonuç olarak bugün siyasi çözümsüzlüğün bedelini halklar ve masum siviller  ödüyor. Siyasi çözümsüzlüğe bel bağlamanın en ibret verici örneği yaşanıyor Filistin İsrail hattında..

Bölge ateş çemberi içinde Akdeniz’de sular ısındıkça ısınıyor lakin gel gelelim Kıbrıs’ta insanların büyük bir çoğunluğunda görüleceği üzere ülkeyi yönetenlerin de, onlara muhalefet edenlerin de bu korkunç gelişmelerden mütevellit bir gaileleri yok. Bu savaşın akıbeti bölgede çok ciddi sonuçlar ortaya çıkarabileceği gerçekliğini dahi idrak etmekten çok uzaktadırlar. Bu savaşın bölgede ve ülkemizde ortaya çıkarabileceği sonuçların öngörüsünü dahi yapmayan bir anlayış mevcut ülkede..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu