KıbrısManşetSiyaset

Yani ne diyelim

Sandıklara gittik oy verdik, tercihlerimizi kullandık.  Ve bu adayları seçip vekil tayin ettik. Bunun bir sonucu olarak da hükümet kuruldu. Bu bize müstahak mı?

 

Böyle halka böyle hükümet sanırım en doğru izah olur.

Sonuçta kimse ikbalden çıkmadı.

Sandıklara gittik oy verdik, tercihlerimizi kullandık.  Ve bu adayları seçip vekil tayin ettik. Bunun bir sonucu olarak da hükümet kuruldu. Bu bize müstahak mı?

Elbette müstahak.

Fazla söze gerek yok ama yine de  karınca kararınca düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Faiz Bey için kolay bir süreç olmadığı kesin. Yaz boz olmadı tekrar  yaz işleri oldukça sıkıntılı.  Çok açık ki yeni ama eski kabinede görev alan bakanların bazıları sorumluluk aldıkları alanlarda ihtisaslaşmış kişiler, bazılarının ise sorumluluk aldıkları alanlarla yakından uzaktan ilgileri alakaları yok. Yani bundan önceki çoğu hükümetler gibi.  Yeni kabinede sadece Oğuzhan Hasipoğlu ilk kez bakan oluyor. Diğer bakanların hepsi değişe değişe bakanlık yapmış kişilerden oluşuyor. Yani burada  aynı hamam aynı tasa devam diyen bir anlayış söz konusu.

Bulunmaz Hint kumaşı olan bu kişiler her alanda bilirkişi olduklarından mütevellit X bakanlık olmazsa, Y bakanlığını yapsın, Y bakanlığı olmazsa Z bakanlığına geçsin anlayışı içinde ve ileriye dönük birtakım kişisel hesaplarla yeniden görev aldılar.

Oysa UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu partisinin çoğunluk oyunu alarak güçlü bir genel başkan seçilmesine rağmen, öyle anlaşılıyor ki bu gücü kabine oluştururken kullanamadı. Kullanamadığı gibi kötünün iyisi bile denilmeyecek bir kabine ortaya çıkardı. Vebali elbette boynuna diyeceğim ama maalesef bu vebali ödeyen kendisi değil halk olacak. Sayın Sucuoğlu bundan çok daha iyisini yapabilirdi. Eğer az biraz cesaretli ve dik durabilseydi. Belli ki yapamadı! Belli ki dik durmak istemedi. Nitekim uzun soluklu bir hükümet kurup istikrar aradığını sürekli dillendiren Sucuoğlu, bu hükümeti 5 yıl için kurmadığını söyleyerek bakanlık vermediği milletvekillerinin de umutlarını sıcak tutmaya çalıştı. Bu arada Bakanlık alan milletvekillerine ise iki dudağımın arasındasınız ona göre ha dedi.

Velhasıl Sucuoğlu hükümeti eğrisiyle doğrusuyla kuruldu.

Bu vakitten sonra şu olsaydı daha iyi olurdu, bu yapılsaydı daha doğru olurdu demenin bir faydası yok.

Bu nedenle Dr. Faiz Sucuoğlu’na ve hükümetinde yer alan bakanlara başarılar diliyorum. Bundan sonra önemli olan ülkedeki sorunları doğru tespit ederek çözüm odaklı planlamaların yapılmasıdır.

Sağlıktan ekonomiye,  eğitimden turizme, inşaat sektöründen tarım ve hayvancılığa,  ulaşımdan enerjiye, bilişim teknolojilerinden yerel yönetimlere, yeni yurttaşlık mevzuatından kamu reformuna, adil bir vergi sisteminden, yeni bir muhaceret yasasına varıncaya kadar her alanda devinim sağlayacak cesaretli kararlar alabilen bir anlayış geliştirmeli Başbakan Faiz Sucuoğlu önderliğindeki hükümet.

Ve elbette muhalefet.

Yeni dönemde muhalefetin önceki dönemlerde olanı değil, yaptırım gücü daha yüksek etkiye sahip politikalara yönelmesi gerekiyor. Yani konuşmaktan daha fazlasına ihtiyaç vardır. Zira geçmiş dönemlerde bu anlamda yaşadığımız tecrübeler bize bunu gösterdi. Yoksa atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra sabahtan akşama kadar konuşsanız kime ne fayda..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu