EkonomiGenelKıbrısManşet

‘Yap-Sat’çılar çıkış arayışında

Ellerinde binlerce konutluk stok birikti. Konutlar alıcı bekliyor

KTİMB Yap-Sat Komitesi, dün sorunlarını Başbakan Ersan Saner’e aktardı

SORUNLAR BAŞBAKANA AKTARILDI… Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yap-Sat Komitesi, Başbakan Ersan Saner’i ziyaret etti. Yap-Sat Komitesi yetkilileri, sektörün pandemi nedeniyle boğuştuğu sorunları Başbakan Saner’e aktardı. Komite Başkanı Burçin Döveç, Komite Koordinatörü Pınar Atıl ve Komite Üyeleri Ceyhun Tunalı, Ahmet Noyan, Erhun Şahali, Gürsel Uzun ile Salih Kayım’ın katıldığı toplantıda yaşanılan sorunlara ilişkin çözüm önerileri gündeme taşındı.

İVEDİ ÇÖZÜM TALEP EDİLDİ… Komite Başkanı Burçin Döveç ve beraberindeki heyetin, sektörün içerisinde bulunduğu sıkıntılı durumlardan çıkılabilmesi için ivedi çözüm talep ettiği öğrenildi. Yap-Sat müteahhitleri, geçtiğimiz Mayıs atında KTİMB yaptıkları toplantıda sorunlarını ele alırken, ilgili makamlarla temasa geçmek üzere komite oluşturmuştu.

BİNLERCE KONUT ALICI BEKLİYOR… Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz sektör temsilcileri, İçişleri Bakanlığı ile belediyelerde karşılaştıkları sorunlar bir yana, Yap-Satçıların elinde binlerce konutluk stok olduğunu hatırlatarak, “25 bin konut elimizde kaldı. İnşaat sektörü ve inşaat sektöründen geçinen 70-80 alt sektör zorluklarla mücadele ediyor. Bu sektörden ekmek yiyen 10 binlerce insan var, endişeliyiz” dediler. Konutların satılabilmesi için özellikle yabancı alıcıların gelmesi gerektiği üzerinde duran sektör temsilcileri, iç piyasanın kötüye giden ekonomik koşullar nedeniyle çökme noktasına geldiğini de hatırlattılar.

GÜRCAFER’DEN BU KEZ SARAY ÇIKIŞI… Bu arada, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer müteahhitlerin alacaklarının ödenmesi konusunda dün de sert bir çıkış yaptı. 14 milyon TL kaynak ayrılan KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı Projesine işaret eden Gürcafer, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a çağrıda bulundu. Gürcafer, “Önce müteahhitleri ödeyiniz, sarayınızı daha sonra yaparsınız” dedi. Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren çok sayıda müteahhide gerek 2020 yılında gerekse 2021 yılında çıkılan ve tamamlanan ihalelerin paralarının ödenmediği ve sektörün ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğu biliniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu