EkonomiGenelManşetTürkiye

Yapı Fuarına Araplardan yoğun ilgi

Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Türk-Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari, Mobilya Fuarı ile 5. Türk-Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

500 ÜZERİNDE DAVETLİ KATILDI

Arap ve Türk ülkelerden bin 500’ün üzerinde davetlinin katıldığı fuarda Türk firmalarının ürünleri Arap yatırımcılarla buluştu. Yapı malzemeleri ve gayrimenkul sektörüne önemli katkılar sunacak olan fuarda Avrupa’daki enerji krizini Türkiye için fırsata çevirmek ve Türkiye ihracatını artırmak amaçlanıyor.

“TÜRKİYE İNŞAATTA ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAFEDE”

Fuarın açılış töreninde konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver “Türkiye inşaatta, yapıda dünya ölçeğinde çok önemli bir mesafededir. Birikimi ve deneyimi Arap ülkeleri ve Türk dünyasındaki diğer ülkelerle paylaşmak isteriz. Bu vesileyle bugün 18’incisi düzenlenen fuardayız. Bu anlamda katkı sağlayarak gelişmeye devam edecek ve Arap ve Türk kardeşlerimizle birlikte çok daha iyi işler yapmayı hedefliyoruz” dedi.

29 ÜLKEDEN YÜZLERCE FİRMA VE BİNLERCE İŞ İNSANI

Fuarda konuşan Türap Genel Başkanı Sabuhi Attar “Biz burada ilişkilerimizi daha da iyi duruma getirmek istiyoruz. Arap ülkesinde büyük bir iş birliğimiz var. Arap kardeşlerimizin Türkiye’de her zaman bulunmasını istiyoruz. Ticaret, sanayi, ithalat, ihracat noktasında kapılarımızı açıyoruz. Burada Türkiye’mizi hep birlikte büyüteceğiz. Arap ülkeleri ve Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük çalışma yapıyoruz. Gelecek günlerde Arap şirketleriyle büyük işbirliklerimiz olacak” şeklinde konuştu. 29 ülkeden yüzlerce firma ve binlerce iş insanının katılımının olduğu fuar 23-24 Kasım tarihleri arasında devam edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu