Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetToplum

Yapılan kontrollerde ülkede ikamet izinsiz bulundukları tespit edilen iki kişiden biri cezaevine gönderildi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

(Kamalı Haber)

Lefkoşa’da gerçekleştirilen polis kontrollerinde ülkede kaçak yaşadıkları tespit edilerek tutuklanan Esvatini uyruklu Immanuel Dejene Galaye ile Mozambik vatandaşı Nuno Gomes Da Silva dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede, Galaye’nin üzerinde içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan öğütücü bulunduğu belirtildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada olguları polis memuru Cemal Pıınardan aktardı.

Polis memuru, 1 Eylül 2023 tarihinde Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından Lefkoşa’da gerçekleştirilen rutin denetimlerde şüpheli görülen Nuno Gomes Da Silva ile Immanuel Dejene Galaye’nin Adli Şubeye götürüldüğünü söyledi. Polis memuru, zanlıların üzerinde arama yapıldığını, Galaye’nin tasarrufunda içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan öğütücü tespit ettiklerini ifade etti.

Polis memuru, her iki zanlının muhaceret kayıtlarının kontrol edildiğini, Nuno Gomes Da Silva’nın
30 Kasım 2022 tarihinden itibaren 275 gün, Immanuel Dejene Galaye’nin ise 29 Kasım 2021 tarihinden itibaren 641 gündür ülkede kaçak yaşam sürdüklerini belirlediklerini açıkladı.

Polis, zanlılardan Nuno Gomes Da Silva hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, 20 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Polis, üzerinde uyuşturucu kalıntısı bulunan Galaye’nin ise 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş zanlı Galaye’nin 3 gün daha tutuklu kalmasına, Nuno Gomes Da Silva’nın ise 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

 

 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu