KıbrısManşetSiyaset

HP, dokunulmazlığa “evet” denilmesi çağrısını yineledi

HP haklarında polis soruşturması devam eden milletvekilleri ve siyasi partilerine çağrıda bulundu: Korkacak birşeyiniz yoksa dokunulmazlıklarının kaldırılmasına 'evet' diyeceğinizi açıklayın. 

Halkın Partisi (HP), hakkında polis soruşturması devam eden milletvekilleri ile ilgili açıklama yaparak, Başsavcılığın Meclis’ten talep etmesi durumunda, bu milletvekilleri ve siyasi partilerinin bugünden açıklama yaparak dokunulmazlıklarının kaldırılmasına “evet” diyeceklerini açıklamalarını istedi.

Açıklamada “hem UBP, hem DP hem de YDP milletvekillerinden bazıları hakkında polis soruşturması yürütülmektedir ve bu dosyalar yavaş yavaş Başsavcılığa gelecektir.
Suç unsuru açık olan konularda Başsavcılığımızın konuyu Meclis’e yazacağı birer yazı ile ileteceğini ve dokunulmazlığın kaldırılmasını talep edeceğini düşünüyoruz. Bu sürecin sağlıklı ve hızlı işleyebilmesi için itham edilen vekillerin ve siyasi partilerinin bu konuda bir an önce adım atmaları gerekmektedir. Polise ve Savcılığa yardımcı olmak istedikleri konusunda samimiyseler bu aşamada yapabilecekleri yegane olumlu şey bu adımı atmak bu yönde bir açıklama yapmaktır” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu