GenelKıbrısManşet

Yarım asırlık festival

5 yıl aranın ardından, İskele Festivali yeniden düzenleniyor

5 yıl aranın ardından, İskele Festivali yeniden düzenleniyor

52’NCİ KEZ DÜZENLENİYOR

5 yıllık hasret sona eriyor, Ada’nın “en köklü, festivaller festivali” olarak nitelendirilen Geleneksel İskele Festivali, 28 Haziran Cuma günü başlıyor. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, beraberindeki meclis üyeleri ve etkinlik koordinatörleri ile birlikte, 28 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 52. Geleneksel İskele Festivali öncesinde basın toplantısı düzenledi. Sadıkoğlu, The Arkın İskele’de gerçekleşen basın toplantısında, 10 gün sürecek etkinliklerin detayını kamuoyuyla paylaştı.

SADIKOĞLU: “5 YILLIK HASRET SONA ERECEK”

Belediyeden verilen bilgiye göre, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu,” yalnızca ada insanının değil yurt dışından da büyük bir özlemle beklenen, Larnaka’dan İskele’ye uzanan, yıllandıkça güzelleşen, adanın en köklü festivali Geleneksel İskele Festivali’nde 28 Haziran’da 5 yıllık hasretin sona ereceğini” söyledi. Sadıkoğlu, 10 gün sürecek festivalin 7 Temmuz’da son bulacağını, bu yıl ki festivale ayrıca büyük bir özveriyle hazırlandıklarını, 7’den 70’e, yerli ve yabancı herkesin, festivalden keyif alabilmesi için en ince ayrıntıya kadar düşünüldüğünü kaydetti. Konserler eğirişin ücretsiz olacağını belirten Sadıkoğlu, herkesi İskele’ye davet etti.

DOLU DOLU ETKİNLİK

Festival süresince, Edip Akbayram, Grup Otantik, Mert Demir, Selçuk Balcı, Simge Sağın Konserleri, Halk Dansları Festivali, Larnakalılar Gecesi, Karadenizliler Gecesi, Çocuk Şöleni, Tenis Ve Futbol Turnuvası, Sporting Yarışması, İskele Okçuluk Yarışması, Benon Dervişler Bisikler Yarışması, Yağlı Direk Bayrak Kapma ve Dalma Yarışması, Kıbrıs Mutfağından Lezzetler Yarışması, Geleneksel Kıbrıs Türk Gecesi, Darts Yarışması, Sokak Basketbol Şöleni, İskele Rallisi, Oltayla Balık Avlama Yarışması, Satranç Turnuvası, Tavla Turnuvası düzenlenecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu