EkonomiGenelKıbrısManşet

Yarım kalmış inşaatlar ekonomiye kazandırılacak

Sanayi bölgelerindeki yarım kalmış inşaat sorununun giderilmesi amacıyla adım atılıyor

Ülkede faaliyette olan 13 sanayi bölgesindeki 341 parselde bazıları yarım kalmış inşaatlar var

ÖNCE SORUNUN BOYUTU SAPTANACAK… Sanayi bölgelerindeki yarım kalmış inşaatların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin eksikliklerin belirlenmesi ve yol haritası çizilmesi adına Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda çalışma toplantısı Toplantıya, Sanayi Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil, Merkez Kaymakamı Hüseyin Gültekin, Belediyeler Birliği İdare Amiri Muammer Güneş, Sanayi Odası (KTSO) Genel Sekreteri Doğa Dönmezer ve oda temsilcileri katıldı. Toplantıda, sanayi bölgelerindeki yarım kalmış inşaatlar hakkında sorun ve eksikliklerin tespit edileceği, yol haritası çizecek bir çalışma grubu kurulacağı, çalışmanın sonuçlandırılmasının ardından ise bir üst düzey toplantı yapılarak, sonraki adımların kararlaştırılacağı bildirildi.

YARIM İNŞAATLAR İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİLECEK… Sanayi Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil, toplantı başlangıcında yaptığı konuşmada, sanayi bölgelerindeki yarım kalan inşaatlar hakkında bilgi verdi ve amaçlarının inşaatların neden bitirilmediği sorusuna yanıt aramak ve çözüm bulmak olduğunu belirtti. Yeşil, “KKTC’de 4,5 milyon metre kare alanda 17 tane sanayi bölgesi mevcuttur. Bunlardan 4 tanesinin altyapısı henüz tamamlanmadığından dolayı faaliyete geçmemiştir. Faaliyette olan 13 sanayi bölgesinde toplamda 1,824 parsel bulunmaktadır. Bunların 341 tanesi inşaat halindedir. 184 tanesi boştur ancak ön kira sözleşmesi dediğimiz 1 yıllık kira sözleşmelerinin süreleri geçerli olduğundan, buralarda her an inşaata başlama durumu olabilir” şeklinde konuştu.

SORUN ÇOK CİDDİ BİR NOKTAYA GELDİ… Sanayi Odası Genel Sekreteri Doğa Dönmezer de sanayi bölgelerinde yarım inşaatların ciddi bir boyuta ulaştığını belirterek, azaltılması adına atılacak her adıma destek vereceklerini söyledi. Dönmezer odanın teknik kadrolarıyla bu yönde çalışacaklarını söyledi. Merkez Kaymakamı Gültekin ise, kaymakamlık olarak Alayköy gibi bazı bölgelerdeki inşaatların ruhsatlandırılmasında yetkili olduklarını belirterek, bu yetkiler çerçevesinde Sanayi Dairesi’ne destek olacaklarını belirtti. Toplantıda ayrıca, bölgelerdeki kirliliğin nedeninin faaliyetteki iş yerlerinden kaynaklandığı da konuşuldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu