KıbrısManşet

Yarından itibaren 19 merkezde aşılanma başlayacak

40 bin aşının gelmesiyle birlikte 19 merkezde yarından itibaren aşılamalara başlanacağını duyuran Sağlık Bakanı Ünal Üstel, "15 -20 gün içinde aşılama işlemini tamamlayıp ikinci dozu depomuzda kalacak" dedi.

 

Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda Astrazeneca birinci doz ve ikinci doz devam ettiğini aktaran Bakan Üstel, 18 merkezde Sinovac aşısını yapıldığını ve Biontech aşılarına da devam edildiğini belirtti.

Öte yandan 50 yaş ve üzeri kişilerin bu hafta içerisinde tamamlanacağını hedefleyen Üstel,  50 yaş bitirildiğinde riskli sektörlere öncelik vereceğini duyurdu. Öğretmenlerin aşılanması konusunda da yaşı gelen öğretmelerin aşılanacağı bilgisini veren Üstel “Diğer sektörlere de devam edip yaş arılığında aşağı inmeyi başaracağız. Biz aşıyı bitirir bitirmez ikinci aşı gelecek. Ama aynı temelliyi AB için yapamıyorum. Büyük ihtimalle AB, yarın 4 bin tane Astrazeneca aşısı verecek” şeklinde konuştu.

Yatalak hastaların aşılanması hakkında konuşan Sağlık Bakanı, “Aşı sistemine giremeyen, çağrı merkezlerine ulaşamayan kişilere biz ulaşalım” diyerek  yatalak hastaların merkezlere getirilmesinden yana olduğunu aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu