GenelKıbrısManşet

Yasa değişti! Elektrik ve suda ihalesiz alımın önü açıldı

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi, elektrik ve su konusunda ihalesiz önünü açmak için yasada değişikliğe gitti.

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi, elektrik ve su konusunda ihalesiz önünü açmak için yasada değişikliğe gitti.

1 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan karar uyarınca Kamu İhale (Değişiklik) Yasası’nın 24. Maddesindeki değişiklikle elektrik ve su konusunda 20 yılı geçmeyecek şekilde alım yapılabileceği ifade edildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan yasa değişikliğine göre “(C) Mevcut mal, ekipman, teknoloji veya hizmetlerle uyumun ve standardizasyonun sağlanması için zorunlu olan mal ve hizmetlerin, asıl sözleşmeye dayalı olarak düzenlenecek ve toplam süreleri 3 (üç) yılı geçmeyecek sözleşmelerle ilk alım yapılan gerçek veya tüzel kişiden yapılan alımlar. Ancak, ihale makamı büyük miktarda yatırım yapılmış olan ve/veya büyük miktarda yatırım gerektiren, su ve elektrik temini ile ilgili büyük projeler için toplam süresi 20 (yirmi) yılı geçmeyecek sözleşmeler ile gerçek veya tüzel kişilerden alım yapabilir.”

Elektrik ve suda ihalesiz alımın önü açıldı

Yapılan değişiklikle elektrik ve su konusunda daha önceden yaşanan ihale sorunları da aşılmış olacak ve Merkezi İhale Komisyonu, 20 yılı geçmeyecek şekilde elektrik ve su konusunda doğrudan alım yapabilecek. Hükümete bu durumun sorunlara yol açabileceği ile ilgili birçok eleştiri gündeme geldi.

Muhalefetin bu noktada yapılan değişikliğin adrese teslim bir değişiklik olduğu noktasında hem fikir olduğu ve bazı şirketlerin bu değişiklikten yararlanacağı yönünde iddiada bulundukları öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu