KıbrısManşet

“Yasa karşısında tek savunma mekanizmamız örgütlülüğümüzdür”

Bilişim Suçları Yasası öne sürülerek, ifade özgürlüğümüz elimizden alınmaya çalışılıyor.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Baraka aktivisti Münür Rahvancıoğlu, sosyal medya hesabından KTOEÖS’ün başına gelenlerle ilgili düşüncelerini ifade ederek, içerisinde hiçbir küfür veya kişilik saldırısı içermeyen eleştirel bir paylaşımın polise şikayet edilmesini eleştirdi.

KHK’nın basın açıklaması yapacağını duyuran KTOEÖS üzerine şikayetini geri çektiğini aktaran Tahvancıoğlu, Bilişim Suçları Yasası yürürlüğe girer girmez ifade özgürlüğünün de elimizden alınmaya çalışıldığının en büyük örneği olduğuna dikkat çekti.

Rahvancıoğlu’nun paylaşımı şu şekildedir:

“Bilişim Suçları Yasası doğar doğmaz ilk ürününü verdi.

Bugün KTOEÖS tarafından duyurulduğuna göre, Kemal Degirmencioglu arkadaşımız sendikasının öğretmen sınavlarının yapılmayışını eleştiren gönderisini paylaştığı için, hiçbir küfür veya kişilik saldırısında bulunmadığı halde Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından polise şikayet edilmiş…

Polis hemen devreye girince, sendikanın basın açıklaması yapacağını duyurması üzerine de şikayet geri çekilmiş!

Yasanın Meclis’te geçtiği gün de söylemiştim, bu yasa karşısında tek savunma mekanizmamız örgütlülüğümüzdür.

Kemal arkadaş zaten herhangi bir baskı karşısında geri çekilecek bir insan değil ama örgütünün dirayetli duruşu sayesinde şikayet geri alındı.

Yoksa bu yasaya tapan Doğuş hanım, onun müritleri ve yasayı mecliste veya cumhurbaşkanlığında onaylayan ceket-kravat erbabı, en fazla hücrenize pide içinde yemek getirir…

Bişeye güvenecekseniz örgütlülüğünüze güvenin. Gerisi hikaye…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu