KıbrısManşet

Yasadışı emlakçıya suçüstü

Milyonlarca Pound komisyon aldığı iddiası ile şikâyet üzerine harekete geçen polis Alman vatandaşı Rabih Bassam Rabea’yı Girne’de mahkemeye çıkartarak teminata bağladı

DEVRİM DEMİR

Girne Çatalköy’de “Emlakçıların Kayıt ve İşlemleri Yasasına Aykırı Hareket Etmek” suçundan aleyhine önceki gün Girne Polis Müdürlüğünde yapılan şikâyet üzerine dava okunan Rabih Bassam Rabea, bugün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Çatalköy’de bulunan ve yanında yaklaşık 30’a yakın çalışanı bulunan Alman vatandaşı Rabea, ülkede 26 Nisan 2023 tarihine kadar kayıtlı görünüyor.

Polise yapılan ihbar üzerine dün Rabih Bassam Rabea’nın iş yerine Çalışma Bakanlığı tarafından baskın yapıldı. 4 çalışanının ‘Çalışma izni’ olmadığı tespit edilen iş yeri ile ilgili bakanlık cezai işlem başlatırken, zanlı Rabea’nın birçok emlak şirketine kendisini ‘Emlakçı’ olarak gösterip yüzlerce villa sattığı öne sürüldü.

Aleyhindeki soruşturma tamamlanan zanlının dosyası Mali Şube’ye teslim edilirken, zanlının banka hesapları da incelemeye alındı.

Zanlının Milyonlarca Pound komisyon aldığı ifade edilirken, Rabea aleyhine getirilen suçlamaları ret etti.
Zanlı bugün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarılarak teminata bağlandı.

Mahkeme, zanlının ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği kefalet senedi ile serbest kalmasına karar verdi.

KAYITSIZ PARAVAN ŞİRKET…

Girne Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru zanlının “Emlakçıların Kayıt ve İşlemleri Yasasına Aykırı Hareket Etmek” suçundan dava okunduğunu anlattı. Polis, zanlı Rabih Bassam Rabea’nın 06 Eylül 2022- 01 Nisan 2023 tarihleri arasında Direktörü olduğu emlak şirketi adı altında kendini gayrimenkul danışmanı olarak gösterip komisyon aldığını kaydetti. Soruşturmayı yürüten polis memuru, 01 Nisan tarihinde Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’ye gelen 1 kişinin şikâyeti üzerine zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını kaydetti. Aynı gün Şirketler Mukayyitliğine gidilerek şiretin onay belgeleri ve şirkete ait kayıt bilgilerinin temin edildiğini kaydeden polis, 6 kişiden ifade alındığını belirtti.

4 ÇALIŞANI İZİNSİZ…

Polis, zanlının iş yerine Çalışma Bakanlığı tarafından da dün baskın yapıldığını iş yerinde çalışan 4 çalışanın çalışma izinsiz olarak çalıştırıldığının tespit edildiğini gerekli cezai işlemlerin yapıldığını belirtti. Zanlının aleyhine “Emlakçıların Kayıt ve İşlemleri Yasasına Aykırı Hareket Etmek” suçundan dava getirildiğini kaydeden polis, zanlının suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

26 NİSAN’DA ÇALIŞMA İZNİ BİTİYOR…

Polis, zanlının Alman vatandaşı olduğunu, ülkede çalışma izni statüsü ile kaldığına dikkati çekerek, zanlının 26 Nisan tarihine kadar ülkede yasal statüsü olduğunu kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu