KıbrısManşetSiyaset

Yasalar bu hadsizliğin önünü kesmelidir

Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi "Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Lakin görüyoruz ki bunu anlamayan, anlamak istemeyen ve ülkeye ortaçağ karanlığını getirmeye çalışan bir yapılanma örgütleniyor ülkede

Gidilmeye özen gösterilen bu yolu sistematik bir şekilde açmaya çalışanlar olduğunu görebiliyoruz. Ve fakat bunun doğru bir yol olmadığının da farkındayız.

Israrla dayatılmaya çalışılan ve toplumun üzerinde etkili olmaya yönelik bu girişimlerin Kıbrıslı Türkler özelinde işe yaramayacağı gerçeğini belli ki birileri hesaba kattı. Bundandır ki Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a bir vesile ile gelen nüfusun Kıbrıslı Türklere benzememesi esasında bir takım çabalar ortaya konuyor. Ve bu çabalar Kuzey Kıbrıs’taki siyasi yönetim eliyle hayata geçiriliyor veya geçirilmeye çalışılıyor. Nitekim eğitim bakanlığı toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerine izin vermiyor, Neden? Bunun kime ne zararı olabilir ki? Bilakis toplum bilincini olumlu yönde etkileyecek bir konuydu bu.. Ve fakat bu reddedildi bakanlık tarafından.

Diğer yandan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesinin kurumsallaşmasına müsaade edilmiyor, kadın örgütleri sistematik saldırılara uğruyor, diğer yandan camilerde sistemli bir çabayla gerici, eşitlik ve insan haklarından yoksun vaazlar veriliyor imamlar tarafından. Bütün bunlardan hepimizin ciddi endişe duyması gerekiyor toplumsal varlığımız, hayat tarzlarımız, özgürlüklerimiz adına..

Dayatılmaya yönelik ve gericiliği empoze eden bu ve benzeri  çalışmaların sistemli bir şekilde Kıbrıs Türk Toplumu üzerinde toplum mühendisliğine dönüşmesi bunun belli bir politika olduğunun da açık göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Lakin görüyoruz ki bunu anlamayan, anlamak istemeyen ve ülkeye ortaçağ karanlığını getirmeye çalışan bir yapılanma örgütleniyor ülkede.

Lakin şunun da altını çizmekte ve vurgulamakta büyük yarar vardır.

Bizim ülkemizde Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi Onay Yasası yürürlüktedir.

Kaldı ki KKTC Anayasası madde 1 der ki: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti, demokrasi, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayanan laik bir Cumhuriyettir”.

Ötesi berisi var mı bunun?

Elbette yok.

O halde bu bağlamda yükümlülüklerin yasal zeminde yerine getirilmesi gerekiyor ilgili makamlar tarafından..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu