Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetSiyaset

“Yaşananlar yönetim boşluğunun çok acı bir yansıması”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Lefkoşa Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Ünitesi Yoğun Bakım Servisinde yaşanan “alkollü mama” skandalı hakkında bir açıklama yayınladı. İnsanlık dışı skandalın ne açıklaması ne de özrü olduğunu belirten Çeler, Sağlık Bakanı ile hastane yetkililerini istifaya çağırdı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Lefkoşa Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Ünitesi Yoğun Bakım Servisinde yaşanan “alkollü mama” skandalı hakkında bir açıklama yayınladı.
İnsanlık dışı skandalın ne açıklaması ne de özrü olduğunu belirten Çeler, Sağlık Bakanı ile hastane yetkililerini istifaya çağırdı.
Zeki Çeler’in açıklaması şöyle:
“Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde yaşanan insanlık dışı skandalın ne açıklaması ne özrü ne de tamiri olabilir!
Bu durum, ülkemizde uzun zamandır var olan ‘yönetim boşluğunun’ çok acı bir yansımasıdır.
‘Yönetim boşluğu’ sadece ekonomik ve sosyal krizler oluşturmaz, insan hayatını tehdit eden böylesi skandallar da bu boşluğun birer sonucudur!
Daha dünyaya gözünü açar açmaz bu boşluğun içinde can pazarı yaşayan bebekler ve ailelerin yaşadıkları bilinen hiçbir tanıdık cümle, özür ya da üzüntüyle açıklanamaz.
Soruşturmaya etki edilememesi için de Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Başhekim ve diğer tüm sorumlular istifa etmeli, istifa etmiyorlarsa görevden el çektirilmesi zaruridir.
Bebeği ölen ya da entübe edilen ailelerin, bunu hastane yetkililerinden değil de medyadan öğrenmeleri de bu boşluğun kamunun tüm kademelerine nasıl sızdığını gözler önüne seriyor!
Bebeğini kaybeden ailemize sabırlar, entübe edilen bebeklerimize sağlık ve acil şifalar dilerim.
Olayın dakika dakika peşinde ve takipçisiyiz!
Bu ülkeyi ve insanlarını bu zihniyetten kurtarmak artık bir insanlık borcudur!”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu