GenelKıbrısManşet

“Yasanın gereğini gecikmezsiniz yapın”

HALKIN PARTİSİ’NDEN TURİZM VE İÇİŞLERİ BAKANLIKLARINA ÇAĞRI

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay yaptığı yazılı açıklamada “Halkın Partisi olarak Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerine çağrımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Hakkında sahte diploma iddiasıyla polis soruşturması açılan müdür, mukayyit ve diğer kamu görevlilerinin mahkeme karar verene kadar kamu görevinden uzaklaştırılmaları gerekir. Kamu Görevlileri Yasası’na göre bunu İçişleri ve Turizm Bakanlıkları ya doğrudan kendileri yapmalı ya da Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bunu yapmasını Komisyon’dan talep etmelidir” ifadelerini kullandı. Bakanlıkların bu konuda gecikmeksizin Kamu Hizmeti Komisyonu ile istişare etmelerinin önemine dikkat çeken Kudret Özersay zamanında adım atılmazsa hem devletin zarara uğratılmış olacağına hem de davanın seyri ile kamu hizmetlerinin verilmesinde birtakım sakıncaların doğacağına işaret etti.

Bir yandan müdür ve mukayyit, diğer yandansa bazı başka kamu görevlilerinin sahte diploma ve rüşvet almak gibi ‘iddialarla polis tarafından soruşturulmakta olduğunu ve mahkeme kararıyla da tutuklanıp serbest bırakıldıklarını ama polis doruşturmasının devam ettiğini vurgulayan HP lideri Özersay “bu kamu görevlilerinin bağlı oldukları İçişleri ve Turizm Bakanlıkları kamu görevlileri konusunda esas yetkili konumda bulunan Kamu Hizmeti Komisyonu’na danışmalı ve Yasa’nın 102. Maddesini uygulamaya koymalıdırlar” vurgusu yaptı.

“DEVLET ZARARA UĞRATILMIŞ OLACAK”

Masumiyet karinesine göre kimsenin mahkeme kararı olmadan suçlu kabul edilemeyeceğini vurgulayan HP lideri Kudret Özersay “ancak mahkeme bu konularda kararını verinceye kadar geçecek süre içerisinde bu şahıslara maaşlarının tamamı ödenecek ve günün sonunda mahkeme kendilerini suçlu bulursa bu geçecek olan süre emekliliklerinden sayılacak. Oysa Yasanın ilgili maddesi uygulanırsa mahkeme karar verinceye değin bu kişiler yarı maaş alırlar ve bu geçecek olan süre de emekliliklerinden sayılmaz. Bir yanda sahte diploma yoluyla devleti de kandırarak devletin zarara uğratılması ve diğer yanda ise tapudaki işlemlerde rüşvet alam gibi ciddi iddialar söz konusuyken hiçbir tedbir almadan bu kişilerin kamu görevlerine dönmeleri ve normal maaş çekmeyi sürdürmeleri hem hata olur hem de yasaya aykırı bir durum ortaya çıkarır. Kamu Hizmeti Yasası’nın 102. Maddesi tam da bu gibi durumlarla ilgildir”.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu