KıbrısManşetToplum

Yaşasın siesta

Yıllarca har vurup, harman savurduk bu çiftlikte. “Balık tutmayın, biz size veririz. Ye yememing” dediler ama bu aralar balığın tadını bile bilmeyen bir nesil geliyor bildik. Göç Yasası’nın ilk meyvelerini vermeye başladık. Nice nice akıllı körpeler artık “One way ticket (Tek gidişlik bilet)” şarkısını söylüyor hâlihazırda

El’insaf cinsinden Kıbrıs’ın çektiğini kimse çekmedi tee yaradılışından bu yana. Biraz Venedik, biraz Ceneviz, biraz Lüzinyan, biraz Bizans, biraz Osmanlı, biraz İngiliz, biraz Maronit, biraz Rum, biraz da Türk partnerleri oldu mâlumunuz üz’re! Şimdilerde de bolca Afrika ve Türkmenistan’dan dostları var sahada. Biraz borç batağı, biraz gasp, biraz kripto para, biraz kaçak mazot, biraz şiddet, biraz sahtekârlık, biraz iflas eşiği, biraz hırsızlık, biraz kalpazanlık, biraz batak kredi, biraz hak/hukuk yeme, biraz da ölümüzün goca körü yeme birr adada yaşar olduk.

Yıllarca har vurup, harman savurduk bu çiftlikte. “Balık tutmayın, biz size veririz. Ye yememing” dediler ama bu aralar balığın tadını bile bilmeyen bir nesil geliyor bildik. Göç Yasası’nın ilk meyvelerini vermeye başladık. Nice nice akıllı körpeler artık “One way ticket (Tek gidişlik bilet)” şarkısını söylüyor hâlihazırda.

Gözü yaşlı batırılan kurum eski çalışanları bir yanda, maaşlarından kesinti sancısı çeken emekli ve diğer kamu çalışanları bir yanda. Kamuya bağlı hayvancılar, çiftçiler, elektrikçiler, benzinciler, eğitimciler, sağlıkçılar ise diğer bir yanda eylem yapadursun, sanırım maalesef sonuç değişmeyecek. Baskın veya erken seçim nârâları atan arkadaşlar da geldi ve değişen hiçbir’şey olmadı bildik. Sanırım böyle gelmiş, böyle gitmeyecek artık.

Neyse, İngiliz sömürge döneminden bu yana vatandaşların fizyolojik hakkı olan şekerleme tadındaki tavşan uykusu ‘siesta’ da artık tarih oldu.  Siesta mı? Akdeniz ülkelerine özel, şekerleme tadında ayıla bayıla yerine getirdiğimiz öğle uykusu anlamına gelmekte. Siesta yapılan ülkelerde genellikle siesta saatlerinde tüm dükkanlar kapanır(dı), devlet daireleri de çalışmaz(dı). Genellikle saat 13:00’te tüm dükkanlar kapanır(dı). Hatta benzin istasyonları bile çalışmaz(dı). Tabiî bu ‘Kendini sessize al’ ihtiyacından vazgeçmek mümkün değil.

E futbol dünyamızda da bu aralar siesta yapmaya devam edenler var veya bizim taraftan bakınca öyle görünüyor. Hükümet hakem paralarına el vermeyince mâlum BTM 2 için boykot kararı alındı. E camia haklı. Her camia bütçesi kadar konuşmakta mâlum. E sonuçta ne mi olacak? Sonuç olarak yakın vâdede futbolda da artık yurdumuzda gidilecek köyün minareleri göründü. Yaşasın siesta.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu