GenelKıbrısManşetSiyaset

“Yasayı değiştirmek mümkün ama partizanca istihdamlara neden destek verelim?”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman GIYNIK Web TV’ye açıklamalarda bulundu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman GIYNIK Web TV’ye açıklamalarda bulundu.

Erhürman, “ Danışma Kurulu toplandı 6 Şubat tarihinde uzlaşıldı. Bugün 6 Şubat diye Genel Kurul’da karar alırsak, Sayın Meclis Başkanı’nın bunu 48 saat içerisinde resmi gazetede yayımlama zorunluluğunu hatırlattık. Yayımladığı an itibaren seçim ve halk oylaması yasanının hükmüne göre seçim yasakları devre girer bunun üzerine yasayı değiştirmek istiyoruz dediler. Bu tarihin ilan edilip 6 Aralık’a kadar seçim yasakları yürürlüğe girmeyecek şartını sundular” diyerek hükümetin mevcut yasayı değiştirme talebine muhalefet olarak destek vermeyeceklerini belirtti.

 

“6 ŞUBAT MUHALEFETE YAPILMIŞ BİR LÜTUF DEĞİL”

Yasanın muhalefet desteği ile değişebileceğini de ifade eden Erhürman, “Yasayı değiştirmek mümkün ama biz muhalefet olarak neden yasayı değiştirip hükümete partizanca istihdam, vatandaşlık, arazi dağıtımı fırsatı verelim?  Bu yasanın mantığı seçim tarihi ilan ettiğinde ülke seçime odaklanır ve hükümette olanlara bir takım olanak ve menfaatleri seçim maksatlarıyla dağıttırmayı istemiyor yasa. Bu hükmü gelin destek verin diyerek, 6 Aralık’a kadar bu hükmün dışında davranabilmek istiyorlar.  6 Şubat’ta seçim muhalefete yapılmış bir lütuf değil. Muhalefet Nisan, Haziran, Ağustos dedi olmadı Ekim hükümet programında yazıyordu o da olmadı.  Şubatta seçim yapmak muhalefetin erken seçim çağrısına zaten yanıt değilken bunu bir de şartlı hale getirmeye çalışıyorsunuz. Biz de muhalefette olan HP, TDP ve CTP olarak kabul etmeyeceğimizi söyledik” dedi.

 

“MECLİS İTİBARI YERLERDE SÜRÜNÜYOR”

Erhürman, “Saatlerdir bekliyoruz, nisabı sağlamak için birtakım pazarlıklar içerisine girilmeye çalışılıyor. Serdar Bey muhalefet ile siz seçim tarihi konusunda uzlaşmadığınız müddetçe böyle bir işin içinde yokum dedi ve gitti. Tüm bu yaşananlar halkın gözünde meclis itibarının daha fazla yerlerde sürünmesinden başka hiçbir işe yaramıyor. Birisi bir tek makul gerekçe göstersin. Muhalefet sırf 6 Şubat tarihi kesinleşsin diye size tüm hakları verdik tep tepe kullandık şeklindeki bir mantık kimsenin aklına yatmayacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu