GenelKıbrısManşetSiyaset

‘Yazboz’ Hükümeti

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta derin acıların yaşandığı bir dönemde, toplumsal barışın bozulmasına, ayrıca ülke ve Mahkemelerin gündeminin boş yere meşgul edilmesine neden olan maaş kesintileriyle ilgili yasa gücünde kararname geri çekildi

‘Yumurta kapıya dayanınca’, hükümet yine geri adım atmak zorunda kaldı

14 sendika, hükümetin aldığı kararların hukuk ve ekonomi bilgisinden yoksun olduğunu savunarak yargıya başvurdu

GÜNLERDİR ‘YÜKSELEN TEPKİYE’ KULAK TIKANDI…

UBP-DP-YDP hükümetinin geçmişte farklı birçok benzer örnekte de yaşandığı gibi, maaş kesintileri konusunda, ‘ben yaptım olur’ tavrı bir kez daha son dakika ‘direkten’ döndü. Sendikaların, maaş kesintileriyle ilgili yasa gücünde kararnameyi yargıya taşıyacaklarına yönelik tüm uyarılarına kulak tıkayan hükümet yetkilileri, ilk yapmaları gerekeni yine en son yapıp, sendikalar yargıya başvurduktan sonra muhalefetle istişare yapmaya karar verdi. 14 sendika dün sabah, maaş kesintilerine ilişkin yasa gücündeki kararnamenin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu ve bu sabah Anayasa Mahkemesi’nin Ara emriyle ilgili kararının açıklanması bekleniyordu.

BAŞBAKAN ÜSTEL, KARARNAMENİN GERİ ÇEKİLDİĞİNİ KÜRSÜDE AÇIKLADI…

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün 7 saatlik gecikmenin ardından toplandı. Dün gün boyunca, UBP ve CTP’nin Meclis Grup toplantıları devam ederken, Başbakan Ünal Üstel ile Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman arasında gerçekleştirilen uzun toplantıların ardından uzlaşıya varıldı. Varılan uzlaşı neticesinde maaş kesintilerine ilişkin yasa gücünde kararname ve yasa tasarısını geri çektiklerini açıklayan Başbakan Üstel, bunun yanında 3 farklı komite oluşturulmasına karar verdiklerini ifade etti.

3 FARKLI AD-HOC KOMİTE KURULACAK…

Üstel, Meclis Danışma Kurulu’nun bu kapsamda; Türkiye’deki Deprem İle İlgili Hukuki Ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Geçici Ve Özel AD-HOC Komite, Depreme Dair Mali, İdari Ve Sosyal Önlemlerin Takibine İlişkin Geçici AD-HOC Komite ve Depremle İlgili Mevzuatın Düzenlenmesine İlişkin Geçici ve özel AD-HOC Komite kurulması yönünde karar üretildiğini söyledi. Üstel’in açıklamasının ardından üç komiteye ilişkin Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun kararları onaya sunuldu, oy birliğiyle kabul edildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu