KıbrısManşetSiyaset

YDP Genel Başkan Yardımcısı Yönlüer: “UBP-HP hükümetinde Baybars ve Özersay yer almaz”

Yönlüer, UBP kurultayından birinci sırada çıkan Faiz Sucuoğlu’nun genel başkan olması ve UBP-HP hükümetinin kurulması durumunda, kabinede Baybars ve Özersay’ın yer almayacağını belirtti

YDP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yönlüer, UBP kurultayından birinci sırada çıkan Faiz Sucuoğlu’nun genel başkan olması ve UBP-HP hükümetinin kurulması durumunda, kabinede Ayşegül Baybars ve Kudret Özersay’ın yer almayacağını düşündüğünü belirterek, “Sucuoğlu harakiri yapmayacak kadar zeki bir siyasetçi. Baybars ve Özersay’ı kabul etmeyecektir” dedi.

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yönlüer, BRT’de Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu #burasıönemli adlı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

UBP kurultayından birinci sırada çıkan Faiz Sucuoğlu’nun, genel başkan olacağını düşündüğünü ifade eden Yönlüer, Sucuoğlu’na önemli görevler düşeceğini, toplumu kucaklayacak bir hükümet modeli oluşturması gerektiğini söyledi.

“REFORM HÜKÜMETİ KURULAMIYORSA ERKEN SEÇİM OLSUN”

Geniş tabanlı bir reform hükümeti kurulmasını arzu eden Yönlüer, meclisteki aritmatiğin halkın iradesini temsil etmediğini belirterek, “Reform hükümeti olmuyorsa erken seçime gidilsin” dedi.

Ayşegül Baybars ve Kudret Özersay’ın içinde olacağı bir hükümetin gitmeyeceğini aktaran Yönlüer, “ UBP tabanı yaşananları unutmuyor. HP, ‘Ben UBP ile bir kahve içmem ‘dedi, yerden yere vurdu. Sonra ‘Hüseyin Özgürgün gitsin. Hükümeti kuralım’ dedi. Şimdiki hedef ‘Ersin Tatar gitti hükümeti kuralım’ olabilir mi?” diye konuştu.

“UBP-HP HÜKÜMETİNDE BAYBARS VE ÖZERSAY YER ALMAZ”

Ayşegül Baybars’ın hükümet sürecinde ciddi hataları olduğunu söyleyen Yönlüer, Özersay ve Baybars’ın içinde olmadığı bir hükümeti HP Kabul ederse, UBP ve HP’nin yanında DP ve YDP’nin de olacağı bir hükümetin kurulabileceğini ifade etti.

Yönlüer, UBP kurultayından birinci sırada çıkan Faiz Sucuoğlu’nun genel başkan olması ve UBP-HP hükümetinin kurulması durumunda, kabinede Ayşegül Baybars ve Kudret Özersay’ın yer almayacağını düşündüğünü belirterek, “Sucuoğlu harakiri yapmayacak kadar zeki bir siyasetçi” dedi ve Sucuoğlu’nun bunları kabul etmeyeceğini belirtti.

Faiz Sucuoğlu’nun genel başkan seçileceğini düşündüğünü söyleyen Yönlüer, Hasan Taçoy’un ikinci tura kalmadan büyük bir ihtimalle seçimden çekilebileceğini dile getirdi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu