KıbrısManşet

YDP ikinci turda destekleyeceği adayı yarın açıklayacak

YDP’nin yarın gerçekleştireceği MYK sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kime destek vereceğini açıklayacak.

Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) Cumhurbaşkanı adayı Erhan Arıklı’nın yüzde 5,36 oy alarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turu görememesinin ardından, yüzde 5,36’ya denk gelen 6 bine yakın seçmenin tavrını YDP MYK’sı belirleyebilir…

Sandıkların açılması ve sayımın tamamlanmasının ardından açıklama yapan YDP  Genel Başkanı Erhan Arıklı, yüzde 15 bandında bir oy beklediklerini, alınan sonucun hiç beklemedikleri bir durum olduğunu ifade etmişti.

Yarın gerçekleştirilecek YDP MYK’sında istifasının da gündeme geleceğini açıklayan Arıklı, “Gerekirse istifamı verebilirim” ifadelerini kullanmıştı.

İKİNCİ TUR TAVRI YARIN AÇIKLANACAK

Karantinada bulunan yaklaşık 1800 seçmenin de kendilerine oy vermelerini beklediğini o nedenle YDP’nin esasen ciddi bir potansiyelinin olduğunu ifade eden Arıklı, yarın gerçekleştirilecek MYK sonrası Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda parti olarak sergileyecekleri tavrı açıklayacaklarını duyurdu.

Öte yandan YDP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, ADA TV’de katıldığı bir programda, “Arzumuz Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmemesiydi” ifadeleriyle, 2. turda Ersin Tatar‘a destek vereceklerinin sinyalini vermişti.

ARIKLI, “AKINCI’NIN KARŞISINDA HANGİ ADAY OLURSA ONA DESTEK VERECEĞİZ” DEMİŞTİ

Erhan Arıklı’nın seçim gününe dek yaptığı “Mustafa Akıncı’nın karşısında hangi aday olursa ona destek vereceğiz” açıklamaları dikkat çeken detaylar arasında bulunuyor…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu