KıbrısManşetSiyaset

YDP’de iftar misillemesinin ardından sosyal medya savaşı başladı

Olağan Kurultay'dan gergin çıkan Yeniden Doğuş Partisi'nde sular durulmuyor. Yeni bir tartışmanın alevlendiği YDP'de istifalar gündemde..


Olağan Kurultay’dan gergin çıkan Yeniden Doğuş Partisi’nde sular durulmuyor. Yeni bir tartışmanın alevlendiği YDP’de istifalar gündemde..

Olağan Kurultay’ın kaybedeni YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu, geçtiğimiz akşam gerçekleştirdiği iftar yemeğinde YDP’den ayrılık ve yeni oluşum sinyalleri vermiş, ayrıca iftar sırasında konuşma yaptığı esnada kendisinden habersiz şekilde yapılan canlı yayında, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya yönelik eleştirileri de ortaya çıkmıştı.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın ‘iftar’ misillemesi gecikmedi. Dün Kantara’da gerçekleştirilen iftar yemeği organizasyonunda konuşan Arıklı, “Evet partimizden bazı istifalar var. Bundan sonrada olacak. Buna hazırlıklı olacağız. Zaten Kurultaydan sonra çeşitli gerekçelerle bu istifaların olacağını, bunu beklediğimizi Kurultaydan önce de defaatle dile getirmiştik” diyerek, “Bugün YDP’nin 9500 üyesi var. Bir kaç yüz üyenin istifası bizi sadece üzer ama sarsmaz. Bilakis hırslandırır, kamçılar” sözleriyle mesaj verdi. “Hedef 12.500 üye” diyen Arıklı, “İstifa eden her üyenin yerine en az 3 yeni üye yazılacak” talimatı verdiğini de söyleyerek adeta “hodri meydan” dedi.

Arıklı’nın 12 bin 500 üye hedefli gönderisine yanıt kısa sürede geldi. Kişisel sosyal medya hesabından YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya yanıt veren YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu, Efendi. Senin bu yıl sonuna kadar 12.500 üye üç günde 3800 imza işine benzemesin?” diyerek, Sarah Bernhardt’a ait “Biri sizi bir defa aldatırsa suç onundur; ikinci defa aldatırsa bilin ki suç sizindir” sözleriyle gönderme de bulundu.

Bertan Zaroğlu’nun yanıtını karşılıksız bırakmayan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Zaroğlu’nun paylaşımına yorum yaparak, “Sen keyfine bak Kardeşim. Bırak onu parti yöneticileri ve İlçe Başkanlarım düşünsün” dedi.

Genel Başkan Arıklı’ya “Erhan Arıklı
bey” diye hitap eden Bertan Zaroğlu, “Sürekli algı operasyonları ile kandırdığınız kişilere sözüm yok onların tercihi. Ancak küçümseyerek yazılar yazdıklarınız yol arkadaşlarımız olduğu için hakkettiğiniz cevabı alıyorsunuz.. ilaveten keyifle yazdım emin olabilirsiniz ..” sözleriyle suçlamalarda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu