KıbrısManşetSiyaset

YDP’de ipi göğüsleyen taraf Erhan Arıklı oldu

YDP Kurultayı neticesinde kazanan taraf YDP'nin mevcut genel başkanı Erhan Arıklı oldu. Erhan Arıklı taraftarları kutlama yaptı. 'Başbakan Arıklı' sloganları atan taraftarlarının yanına giden Arıklı, parti üyelerine 'durmak yok, genel seçim için çalışmaya devam' mesajı verdi


YDP Kurultayı neticesinde kazanan taraf YDP’nin mevcut genel başkanı Erhan Arıklı oldu. Erhan Arıklı taraftarları kutlama yaptı. ‘Başbakan Arıklı’ sloganları atan taraftarlarının yanına giden Arıklı, parti üyelerine ‘durmak yok, genel seçim için çalışmaya devam’ mesajı verdi.

“Partimizi Ekim ayında yapılması planlanan erken genel seçime hazırlayacağız” diyen Arıklı, Partimizi büyüterek, hiç hız kesmeden yola devam edeceğiz. Sakın bu heyecanı kaybetmeyin. İlk seçimlerde partimizi birinci sırada çıkarmak için çalışacağız” dedi. Arıklı ilk açıklamasını GIYNIK mikrofonlarına yaptı…

“HAVA GÜZEL OLSAYDI KATILIM FAZLA OLURDU”

“Başa baş bir yarış geçti. Yağışlı hava nedeniyle birçok arkadaş da oy vermeden geri döndü. Hava güzel olsaydı katılım daha fazla olurdu. Az bir farkla da olsa yarışı önde tamamladık. Artık genel seçime hazırlanmalıyız. Havanın bu kadar kötü olmasına rağmen binlerce insanın burada gelip bekleyip oy kullanmaları da heyecanın bir göstergesidir” diyen Arıklı, YDP artık kökleşmiş ve iddialı bir siyasi partidir. KIB-TEK’teki vurgunu durdurup, somut adımlar atabilirsek, YDP bir sonraki seçimlerin en iddialı partisi olacak. Şimdiye kadar yapılan 5 kurultay da ilk kez yarışmalı bir süreç geçirdik. Tecrübesizlikten olacaktır ki istenmeyen bazı olaylar yaşandı” açıklamasında bulundu.

“BÖLÜNMEMİZİ BEKLEYENLER AVUÇLARINI YALAR”

“Aradaki buzları eritip yeniden köprüleri kurarız. Biz kardeşiz” diyerek rakibine mesaj veren Arıklı, “YDP’nin bölünmesini bekleyenler avuçlarını yalar. Tabanın desteği benim için çok önemliydi. Çok duygusal anlar yaşandı. Bertan Zaroğlu da iyi bir yarış ortaya koydu, yoğun bir çaba harcadı. Rakibimi de tebrik ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yok, başa baş bir mücadele verildi” dedi.

Arıklı, “Yarın öğlene kadar rahat bir uyku çekeceğim ve daha sonra torunlarımla birlikte dinleneceğim” sözleriyle açıklamasını noktaladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu