KıbrısManşetSiyaset

YDP’li Özkan’dan Koral Çağman’a ‘hadsizlik ve ırkçılık’ suçlaması

DP Milletvekili Koral Çağman'ın açıklamasına sert tepki gösteren YDP Genel Başkan Yardımcısı Azer Özkan, Çağman'ı hadsizlik ve ırkçılıkla suçladı

YDP Genel Başkan Yardımcısı Azer Özkan’dan GIYNIK Gazetesi’nin iddialarını doğrular nitelikte bir açıklama geldi. DP Milletvekili Koral Çağman’ın açıklamasına sert tepki gösteren Azer Özkan, Çağman’ı hadsizlik ve ırkçılıkla suçladı.

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti görüşmeleri imza aşamasına gelmişken Serdar Denktaş’ın son anda devreye girerek ikinci bir bakanlık talep ettiğine dair iddialar ve DP Girne Milletvekili Koral Çağman’ın;” Arıklı ve Zaroğlu’nun benim oyumla Bakan olmasına asla müsaadem yoktur” demesi görüşmeleri bitirdi.

“DENKTAŞ, ZATEN BU KOALİSYONU ÇIKMAZA SOKMAK İSTİYORDU”

“YDP olarak herhangi bir Hükümete girme derdimiz yok. Erken seçim şartı ile herhangi bir Hükümete içerden veya dışardan destek verebileceğimizi defalarca söyledik.

Hal böyle iken Meclise girdiği andan itibaren tek bir defa bile kürsüye çıkmayan, varlığı ve yokluğu belli dahi olmayan DP’li Koral Çağman bizden birisinin Bakan olmasına izninin olmadığını söylüyor” diyen Özkan, “Bu adamın YDP’li Fuat Tek’in hakkı gasp edilerek Milletvekili olduğu iddiası herkesin dilinde.

Bu saatten sonra bizim için Hükümet çalışmalarına devam etmenin bir anlamı kalmamıştır. Zaten Serdar Denktaş bu koalisyonu çıkmaza sokmak ve yerine 4’lü koalisyon kurmak için çalıştığı biliniyordu. Buyursun kursunlar” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu