KıbrısManşetSağlık

YDÜ Camisi kural tanımıyor!

Yakın Doğu Üniversitesi(YDÜ) camisinde pandemi yasaklarına rağmen inşaat çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 10 yıldır yapımına devam edilen caminin inşaat çalışmalarının pandemi yasakları çerçevesinde durdurulması gerekirken inşaat işçileri cami inşaatının yapımına devam ediyor.

Cami çalışmalarının devam ettiğini gören ve Covid-19 nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar GIYNIK’A ulaştı.

Yaklaşık 50 kişinin çalıştığı şantiyede iskele üzerinde işlerini yapan işçilerin güvenlik önlemlerinden ve pandemi kurallarından yoksun çalıştığı kural tanımazlığı GIYNIK görüntüledi.

Fotoğraflarda 50’ye yakın işçinin hükümet tarafından alınan kararları hiçe sayarak çalıştırıldığı gözler önüne serildi.

Ülkemizde artan bulaş hızı ve sağlık kapasitemizin zorlanması nedeniyle elzem sektörler dışında diğer sektörler işlerine ara verdi, inşaat sektörü de Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlara göre çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı ancak yapımı 10 yıldır devam eden YDÜ Camisi’nin inşaat çalışmaları pandemiyi görmezden geldi.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, YDÜ’nün izinli veya izinsiz devam ettiği bu çalışmanın diğer müteahhitler arasında haksızlık yarattığını söyledi ve gerekli mercileri denetimleri yapması için göreve davet etti.

Foto altı: YDÜ Camii inşaatında iskele üstünde çalışan işçiler maske, mesafe kurallarından yoksun olduğu gibi can güvenlikleri de hiçe sayılarak çalıştırılıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu