GenelKıbrısManşet

Yedik, içtik, pisliğimizi bıraktık

DEVRİM DEMİR

Emekçi bayramı için yüzlerce kişinin uğradığı piknik alanlarından biri olan Boğaz Piknik Alanı’nda manzara yine aynıydı

Boğaz Piknik Alanı, vatandaşlar için tatil günlerinin vazgeçilmezi. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramında yüzlerce insanın tercih ettiği alanlardan biri olan Boğaz Piknik Alanı’nda manzara yine değişmedi. Bir gün önce davullar eşliğinde mangalını yakan, sevdikleri ile eğlenen yüzlerce kişi çöplerini bıraktığı gibi kaçtı.

Girne Belediyesi her yıl yaşanan kötü manzaranın önüne geçmek için, 1 Mayıs’ta alanda bulunan herkese çöp poşeti dağıtarak takdir edilen bir davranış sergilemişti.

Sorumsuz kişiler, yediğini, içtiğini ortada bırakmayı tercih ederken, çöp poşetlerini bile konteynerlere atmak yerine ortada bırakıp kaçtılar.

MANZARA PES DEDİRTTİ…

Defalarca temizlenmesine rağmen, pikniğe giden sorumsuz insanların geride bıraktığı çöpler nedeniyle adeta bir çöplüğü andırıyor.

Etrafa gelişigüzel atılmış kırık şişeler çocuklar için potansiyel tehlike olarak duruyor.

Çöp kutusu yerine masaların üzerinde veya etrafta gelişigüzel bırakılan atıklar da mide bulandırır cinsten ve etrafa dağıtınca ortaya çıkan manzara pes dedirtti. Kokuşan yiyecek atıkları, sinek ve haşerelerin de piknik masalarına üşüşmesine neden oluyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu