KıbrısManşetToplum

Yelkenler fora!

Kuzey Kıbrıs Yelken ve Denizcilik Festivali, 17-25 Haziran tarihleri arasında Girne' de yapılacak.

Kuzey Kıbrıs Yelken ve Denizcilik Festivali, 17-25 Haziran tarihleri arasında Girne’ de yapılacak.

GİRNE’DE GERÇEKLEŞECEK
Girne Marina ve Akdeniz Yelken Kulübü organizasyonunda gerçekleşecek etkinlikte; ICLA-4, Optimist, Kuzey Kıbrıs Turkcell Monohull Yelken Yarış ve Halil Falyalı Balık Avı Turnuvasından oluşan 4 kategoride yarışmalar yapılacak. Ayrıca, organizasyona ev sahipliği yapacak Girne Marina’da oluşturulacak alanda, denizcilik sektöründeki önemli firmalar, denizcilik ve deniz spor tutkunlarıyla bir araya gelecek.

ULUSLARARASI KATILIM
Girne Marina Genel Müdürü Karahan Şahin bugüne kadar farklı yarışmalar düzenlediklerini belirterek, artık bu organizasyonları, bir festival çatısı altında toplamaya karar verdiklerini vurguladı. 17-25 Haziran tarihleri arasında yer alacak etkinliğe Türkiye ve KKTC’den katılım olduğunu dile getiren Şahin, hedeflerinin bu festivali gelecek yıllarda denizcilik camiasının etkileşimini arttıracak, uluslararası katılımlı bir etkinliğe dönüştürmek olduğunu ifade etti.

YARIŞLAR 4 AYRI KATERORİDE
Akdeniz Yelken Kulübü Başkanı ve Eğitmeni Gökhan Erdoğan, festival kapsamında, 4 ayrı kategoride yarışların yer alacağını dile getirerek, bunların, 7-14 yaşın katılacağı, Optimist yarışları, 14+ yas gençlerin kayılacağı ICLA-4 yarışları, Monohull Tek Gövde Büyük Tekne yarışları ve Halil Falyalı Balık Avı Turnuvası olacağını belirtti. Yarışmalara başvuruların başladığını belirten Erdoğan, dileyenlerin kulübün sayfasından çevrimiçi olarak başvuruda bulunabileceğiniz kaydetti. Bir ada ülkesi olan KKTC’de deniz ve denizcilikle ilgili sporlara bu güne kadar rağbet olmadığını dile getiren Erdoğan, son yıllarda bu alana artan ilginin sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu