EkonomiGenelKıbrısManşet

Yeltekin: Geçim derdinde olan asgari ücretlinin düşünülmesi gerekiyor

Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin, geçim derdinde olan asgari ücretlinin düşünülmesi gerektiğini belirterek, “Asgari ücret masasını toplantıya çağırmaktan başka çareniz kalmadı” dedi.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, mevcut asgari ücreti ve asgari ücretle geçinen vatandaşların yaşadığı sıkıntıları değerlendirdi.

Hür-İş Genel Sekreteri Yeltekin, ülkede ekonomik krizi fırsata çeviren kesimler olduğunu belirterek, “Fırsatçılar krizden faydalanarak ürünlere orantısız zam yapıyorlar” dedi.

“GEÇİM DERDİNDE OLAN ASGARİ ÜCRETLİNİN DÜŞÜNÜLMESİ GEREKİYOR”

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun toplanması gerektiğine de işaret eden Yeltekin, “Geçim derdinde olan asgari ücretlinin düşünülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yeltekin, ekonomik koşulların ağırlaştığı bugünlerde ara seçime gidildiğini kaydederek, “Seçime ayrılan bütçenin sosyal sigorta emeklilerinin daha rahat yaşayabilmesi için kullanılamaz mıydı?” diye sordu.

“ASGARİ ÜCRET DAHA SIK ŞEKİLDE BELİRLENMELİ”

Yılın ilk 3 ayında enflasyon oranının yüzde 11’e çıktığını, Nisan ayında da bu oranın yüzde 14’ü bulacağını dile getiren Yeltekin, “Bu ekonomik koşullarda asgari ücret daha sık şekilde belirlenmeli” açıklamasında bulundu.

Yeltekin, 1 Mayıs İşçi Bayramı’na da değinerek, “Biz 1 Mayıs emekçi bayramında asgari ücretle geçinemeyen insanlara bayram coşkusu mu vereceğiz?” diye sordu.

“ASGARİ ÜCRET MASASINI TOPLANTIYA ÇAĞIRMAKTAN BAŞKA ÇARENİZ KALMADI”

Hükümetin, asgari ücret masasını toplantıya çağırmaktan başka çaresinin kalmadığına vurgu yapan Yeltekin, “Asgari ücret masası yılda en az 1, en çok 3 kez toplanabilir. Yasal anlamda da sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

Yeltekin, asgari ücretin açlık sınırın altında memur maaşlarının da yoksulluk sınırının altına kaldığını belirterek, “Ülkede oluşan bu sıkıntıları iktidar ve muhalefet birlikte düzeltmelidir” diye konuştu.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu