KıbrısManşet

Yeltekin: Sosyal devletin yıkılışını hep birlikte gördük

Taşeron sisteminde çalışanları bu ay ile birlikte üç aydır maaşını almadığı gerekçesiyle, Başbakanlık önünde eylem yapıyor.

Taşeron sisteminde çalışanları bu ay ile birlikte üç aydır maaşını almadığı gerekçesiyle, Başbakanlık önünde eylem yapıyor.

Taşeron mağdurları emekçilerin başbakanlık önündeki eylemleri 8. gününde. İşçiler “Başbakan sesimizi duy, kölelik sistemi bitsin” sloganları atıyor. 230’e yakın okul hizmet görevlisinin 2 aylık maaş ve yatırımları yapılmadı. Bayram öncesi cepleri boş kalan işçiler haklarını arıyor. Eylemciler sonuç alınana kadar başbakanlık önünden ayrılmayacaklarını açıkladı. Öte yandan Bakanlar Kurulu bugün toplanacak.

“SOSYAL DEVLETİN YIKILIŞINI HEP BİRLİKTE GÖRDÜK”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yeltekin, Başbakanlık önünde bulunan Hür-İş’ bağlı Kamu-İş personellerinin bugün sefalet çadırı kuracağının da bilgisini verdi. Yeltekin, “Eğitim Bakanlığı’na bağlı 230 tane taşeron işçisinin bugün Başbakanlık önünde olduğunu hatırlatmak isterim. Orada da bir yangın mevcut. 1700 civarında işçinin temsilcisi olarak orada sefalet çadırı kuruldu. Öncelikle 230 tane taşeron işçisi dönüşümlü olarak nöbetteydi. Bu ayı da sayarsak 3 aylık maaşları bekletiliyor ve ödenmiyor. Biz hükümet olarak sadece seyrediyoruz. Sosyal devletin yıkılışını hep birlikte gördük” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu