EkonomiKıbrısManşetToplumYaşam

Yeni asgari ücretin bugün belirlenmesi hedefleniyor!

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan işveren ve işçi tarafı uzlaşıdan yana olduklarını ifade ederek, yeni asgari ücreti bugün belirleyebilecekleri yönünde öngörüleri olduğundan söz etti.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2021’in ikinci asgari ücretini belirlemek amacıyla bugün yeniden topladı.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu Başkanı Erman Yaylalı başkanlığında toplanan komisyon toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantı salonunda başladı.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan işveren ve işçi tarafı uzlaşıdan yana olduklarını ifade ederek, yeni asgari ücreti bugün belirleyebilecekleri yönünde öngörüleri olduğundan söz etti.

ARHUN: ÇALIŞANLARIMIZA GEÇİNEBİLECEKLERİ MAAŞI VERMEK İSTİYORUZ

Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası temsilcisi Metin Arhun, meydana gelen hayat pahalılığı dolayısıyla gelirin artmasını gönülden istediklerini ve bunun en doğal hak olduğuna dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle temel tüketim maddelerinin fiyatlarında yaşanan artışın onları ne kadar etkilediğini biliyoruz. İşveren olarak çalışanımıza geçinebilecekleri maaşı verebilmeyi yürekten isteriz. Diğer açıdan bakıldığında işverenler de mağduriyet yaşıyor. Pahalılık dolayısıyla gelirler düşmüştür ve esnaf uzun süre kepenk kapatmıştı. Aynı zamanda sosyal sigortalarda devlet de zor durumdadır ve emeklilik maaşlarının artmasından ötürü emeklilere hayat pahalılığı oranında artış yapılmıştır ancak asgari ücret aynı kaldığı için aylık 50 milyon lira civarında sosyal sigortalar dairesi açık vermektedir. Bu daire bizim için çok önemlidir çünkü bizim de emekli olduğumuzda maaşımızı alacağımız yer orasıdır. Çok zor bir durumdayız ancak bunu dile getiren sadece Asgari Ücreti Saptama Komisyonu’yuz. Dışarıda her şey güllük gülistanlıkmış gibi davrananlar var. Bakanlar Kurulu’ndan alınan kararı birazdan değerlendireceğiz ve asgari ücretin son halini bugün belirleyeceğiz.”

SERDAROĞLU: KOVİD-19 BİRBİRİMİZİ ANLAMAMIZI SAĞLADI

Hür-İş Genel Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, bugün dördüncü toplantının gerçekleştiğini ve asgari ücreti tespit noktasında bir gecikme yaşandığını ancak tarafların birbirini anlama noktasına gelebilmek için de bu tarz durumların yaşanmak zorunda olduğundan bahsederek, şu ifadeleri kullandı:

“Bazı durumları kabullenmek veya kabul edebilmek için uzun soluklu mücadele gereklidir. Kovid-19’un da getirdiği olumsuzluklar nedeniyle tarafların birbirlerini daha iyi anladığını görüyorum. Bunun devam etmesini temenni ederim çünkü biz birbirimizi anlayabilirsek bu zorlu günleri de aşabileceğiz. Ben oybirliğiyle bir karar alınabileceği düşüncesindeyim ve bundan sonraki süreçte adımlarımızı bu zorlukları göz önüne alarak atarsak daha iyi anlaşabileceğimize de inanıyorum. Amacımız mağduriyeti gidermektir. 18 Ağustos’ta da tavsiye niteliğinde alınan kararda hem fikir olunmuştu. Umarım bugün de ortak paydada buluşabiliriz ve alınacak kararlarda mağduriyet yaşanmasını önleyebiliriz.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu