FutbolManşetSpor

Yeni Boğaziçi Doğan Spor kulübü ligin zirvesine adını yazdırdı

Türk Toplumu Futbol Federasyonu Premier Ligin zirvesine Yeni Boğaziçi Doğan Spor kulübü adını yazdırdı.

20 Mart 2022 pazar günü saat 14.30’da New River Spor Center Futbol Stadyumunda kalabalık bir seyirci kitlesi önünde oynan TTFF Premier Ligin zirvesini belirleyecek Dumlupınar Yeni Malatya – Yeni Boğaziçi D.S.K  karşılaşmanın galibi 0-3’lık net bir skorlarla Yeni Boğaziçi D.S.K oldu.

Ev sahibi Dumlupınar Yeni Malatyaspor’un sahaya sürdüğü on bir ; Kemal ,Mete,Taylan,İhsan,Hüseyin,Aryan,Süleyman,Mustafa,Daniel,Ramone,Simeon’dan oluşurken yedekler Ryan, İbrahim, Alkan ve Recep oldu. Yeni Boğaziçi Doğan Spor Kulubü’nün sahaya sürdüğü on bir ise Curtis, Erol, İlyas, Connor, Poku, Devran, Fatih, Tyler, Deniz, Noyan, Micah’dan oluşurken yedekler Salih, Ahmet, Berkcan, Osman ve Andrew oldu.

Kontrollü başlayan karşılaşmada henüz ilk 5 dakikası geçilirken Dumlupınar kontra ataktan kazandığı pozisyonu Ramonene’nin ayağından gole çeviremeyerek 100’de yüzlük gol pozisyonunu harcadı. Ardından bir kez daha kotraya kalan Yeni Boğaziçi defansının arasından Simeon 100’de yüzlük gol pozisyonu boşa harcıyordu.

Karşılaşmanın 20. dakikasından sonra oyunu kontrolü altına alan Yeni Boğaziçi ilk yarıda henüz dakikalar 30’u gösterirken Noyan’nın ayağından 1-0 öne geçti.

  1. dakikada bu kez Tyler Yeni Boğaziçi’yi 2-0 öne geçiren golü atarken ilk devirenin de sonucunu belirliyordu.

İkinci devre Dumlupınar Yeni Malatya Aryan’nın yerine İbrahim’i oyuna aldı.

İkinci devrede Dumlupınar Yeni Malatya atakları  Yeni Boğaziçi defansı karşısında cılız kalırken bu kez yine 70. dakikada yine Tyler ortaya çıkıyor ve bu kez 3. gole da adını yazdırıyordu.

Karşılaşmada Yeni Boğaziçi 3. golden sonra ataklarını cömertçe harcarken farka gidemiyordu ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan taraf oluyor ve zirveye son üç hafta kala açık ara önde giriyordu.

Şampiyonluk yolunda Yeni Boğaziçi’nin kalan maçları Yeni Boğaziçi-Gençlik Gücü, Yeni Boğaziçi -Ahmedspor (Double header), Fenerbahçe London-Yeni Boğaziçi’den oluşuyor.

Dumlupınar Yeni Malatyaspor ‘un zirve takibinde kalan maçları ise Yenişehir-Dumlupınar yeni Malatyaspor, Dumlupınar Yeni Malatyaspor -Türkmenköy’den oluşuyor.

Karşılaşmanın ardından Yeni Boğaziçi sporcuları ve yöneticileri arasında galibiyetin getirdiği sevinçle duygusal anlar yaşandı.

Yeni Boğaziçi Şampiyonluğu kucaklamak için son üç hafta kalırken Ligin en güçlü ekibi Dumlupınar’ı bu galibiyetle saf dışı bırakıyordu.

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu