KıbrısManşet

Yeni dönem yüzde 30 indirim ile başlıyor

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtlar Birliği Başkanı Hakan Onurlu açıklama yaptı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı temsilcileri ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin katıldığı COVİD 19 risk değerlendirme toplantısında eğitim kurumlarında görülen vakalar nedeniyle alınan ve /veya alınması gereken önlemler konuşulmuştu. Bu toplantının üzerine  ülkeye girişte karantina uygulanması şartıyla Şubat ayı itibarı ile 2. Dönem yükseköğrenimin yüz yüze yapılmasında da bir sakınca olmayacağı konusunda fikir birliğine varılmıştı.

Bu kararlar doğrultusunda eğitim ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtlar Birliği yeni bir projeye imza attı.

“BU DÖNEMİ YÜZDE 30 İLE BAŞLATIYORUZ”

Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtlar Birliği Başkanı Hakan Onurlu elimizi taşın altına koyduk diyerek, “Mart ayından bu yana yeni adımlar atmaya çalıştık ve ivedilikle Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtlar Birliği’ni kurduk. Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu ile yaptığımız toplantıda KKTC için ele ele projesi kapsamında elimizi taşın altına koyduk. ” dedi.

Sadece yurtlar için değil esnaf için de halk için de önemli bir adım olduğunu ifade eden Onurlu, “Eğitim turizmi de ada için önemli bir turizm alanıdır.  Yurtlar Birliği olarak 2019-2020 fiyat listeleri üzerinden minimum indirim yaparak bu dönemi yüzde 30 indirimle başlatıyoruz. Bilindiği üzere yurtlara yıllık ödeme yapılıyor biz bir kolaylık daha yaparak aylık ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Yurt işletmeciliğinin karının altındadır ama olsun memleketimize öğrencilerimizi alalım.” şeklinde konuştu.

” ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”

Sözü alan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, ‘Öğrenci  Dostu Ada Projesi’ için önemli bir adım atıldığının altını çizdi. Proje kapsamında eğitimini tamamlayana kadar öğrencilerin bu projelerden faydalanacağını belirten Amcaoğlu, “Konuştuklarımız öğrencilerimiz için büyük bir fırsat olacak. Bu ülkenin bacalı sanayisi yok ancak bacasız sanayisi eğitimdir.” dedi.

KAYNAK:KIBRIS YENİĞÜN

Diğer Haberler

Başa dön tuşu