KıbrısManşetSiyasetTürkiye

“Yeni Ercan yalnızca Sayın Erdoğan için açılmıyor”

MİNE İÇSEL

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı programda Yeni Ercan Havaalanı konusu ile ilgili eleştirileri yanıtladı.

“GEÇİCİ OLARAK AÇILMIYOR”
Yeni Ercan’ı 20 Temmuz’da açılacak olmasını “gerçekçi” bulmayan ve yalnızca TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının gelecek olması dolayısıyla “açılacakmış gibi yapılacağını” iddia edenlerin eleştirilerine değinen Bakan Arıklı; “Bu zannedildiği kadar kolay bir şey değil” dedi.

NOTAM YAYINLANACAK
19 Temmuz Çarşamba günü Ercan Havaalanı için bir notam yayınlanacağını belirten Arıklı, yayınlanan notamla beraber Ercan’da 5 saat boyunca uçuşların duracağını söyledi.
Bu 5 saat içerisinde, Ercan’dan yeni Ercan’a taşınma işleminin gerçekleşeceğini söyleyen Arıklı, tüm çalışmaların yeni Ercan’dan yürütülebileceği şekilde bir taşınmanın olacağını belirtti.
Taşınma işleminin tamamlanmasının ardından saat 06.00’da tekrar bir notam ile uçuşların başlayabileceğinin duyurulacağını anlatan Arıklı; “Sayın Erdoğan gelsin Yeni Ercan’a geçelim, sayın Erdoğan gitsin eski Ercan’a dönelim diye düşünülebilecek kadar basit bir şey yok ortada. Bu çok tefferruat gerektiren bir çalışma” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu