KıbrısManşetSiyasetToplum

Yeni Ercan’da “güvenlik sorunu”

HP Genel Başkanı Özersay, “İşletmeci firma Ercan’da 150 yerine 50'nin altında güvenlik görevlisi çalıştırıyor”

HP Genel Başkanı Özersay, “İşletmeci firma Ercan’da 150 yerine 50’nin altında güvenlik görevlisi çalıştırıyor”

 GÜVENLİK YETERSİZ
Ercan Havalimanı’nda güvenlik sorunu olduğu yönündeki iddialar arttı.  Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay havalimanında güvenlik zafiyeti yaşandığını, yetersiz güvenlik görevlilerinin ise maaşlarını alamadığını söyledi. Özersay, imzalanan sözleşmeye göre işletmeci firmanın Ercan Havalimanı’nda en az 150 güvenlik görevlisi çalıştırması gerektiğini ancak, şu anda toplam güvenlik görevlisi sayısının 50 kişinin altında kaldığını vurguladı. HP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, “Güvenlik açığının kapatılması için Polis Teşkilatına gereksiz bir yük yüklendiğini” dile getiren Özersay “Bu şekilde sözleşmeye aykırı olarak şirkete kıyak çekilirken, polisimize, devlete ve halka külfet bindirilmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

“BAKANLAR DERHAL ADIM ATMALI”
Ercan işletmecisine aynı sözleşmenin maddeleri ve pandemi gerekçe gösterilerek 59 milyon Euro’luk bir ödeme yapıldığını belirten Özersay, sözleşmede halkın ve devletin yararına olan güvenlikle ilgili maddenin neden uygulanmadığını sordu. Sözleşmeye uymayan şirketten tazminat istenmediğine de işaret eden Özersay “Buradan Maliye Bakanı Özdemir Berova’ya ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya çağrıda bulunuyorum, bu konuda derhal adım atmaları gerekir” dedi. Özersay, bu konunun sivil havacılık kurallarıyla da ilgili olduğunu ve Ercan Havalimanından yapılan uçuşları da olumsuz yönde etkileme riski içerdiğine dikkat çekti.

AYLARDIR MAAŞ ALMADILAR
Ercan işletmecisi şirketin güvenlik personeli alımı yapacağı dönemde UBP-DP-YDP koalisyonundan bazı milletvekillerinin SMS mesajları atarak, “Ercan yarı devlettir, iş güvencesi vardır, partimizin ilçe teşkilatları kanalıyla başvuru yapın” dediğini anlatan Özersay, şirket kanalıyla yapılan partizanlığı hatırlattı. Özersay, “Şimdi öğreniyoruz ki güvenlik görevlisi olarak işe alınan gençler bir süredir maaşlarını dahi alamıyorlar, bir nevi devlete işe girdiğini sanarak görev kabul edenler, bu şartlarda çalışmak istemeyip istifa etmeye kalktıklarında ise yüklü bir tazminat ödemek zorunda bırakılıyorlar. Çalışma hayatı kuralları belli ki yok sayılıyor. Bu durumu başlangıçta insanlara attıkları mesajlarla teşvik eden siyasiler, vekiller şimdi nerede?” diye sordu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu