KıbrısManşetSağlık

Yenierenköy’de 723 kişi aşılandı

Yenierenköy sağlık Merkezi’nde bugüne kadar 6 yaş üzeri 468 kişinin, 80 yaş üzeri 166 kişinin ve 43 sağlık çalışanının aşılandığını ifade eden Emrah Yeşilırmak, toplamda 723 kişinin coronavac aşısının 1’nci doz aşılamasının yapıldığını kaydetti

Yenierenköy Belediyesi Başkanı Emrah Yeşilırmak, Yenierenköy bölgesinde COVID-19 aşılama sürecine ilişkin bilgilendirme amacıyla açıklamalarda bulundu. Yenierenköy sağlık Merkezi’nde bugüne kadar 6 yaş üzeri 468 kişinin, 80 yaş üzeri 166 kişinin ve 43 sağlık çalışanının aşılandığını ifade eden Yeşilırmak, toplamda 723 kişinin coronavac aşısının 1’nci doz aşılamasının yapıldığını kaydetti. Yeşilırmak, Sağlık Merkezi’nde aşılama çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

“Ekonomimizin ve sağlık sistemimizin tekrardan canlanması için toplumumuzun bağışıklık sisteminin güçlenmesi gerekmektedir dolasıyla tüm vatandaşlarımızın aşı yaptırması çok önemli ve elzemdir” diyen Emrah Yeşilırmak, “Özelikle risk altında olan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşımızın öncelikle kendi sağlıkları için bu aşıyı yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

“Aşılama çalışmalarının hızlanabilmesi için muhtarlarımız ile hazırlanan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın listelerini en kısa sürede sağlık merkezimize ileteceğiz. Böylelikle sağlık merkezimizde yapılacak veri karşılaştırması sayesinde kimlerin aşılanmadığını ve niçin aşı olmadıklarını sorgulayabiliriz” diyen Yeşilırmak, “Aşılama çalışmasına katkı koyan tüm muhtarlarımıza teşekkür ederim. Aşılama organizasyonunu üstlenen Yenierenköy Sağlık Merkezimizdeki sorumlu doktorumuza, doktorlarımıza, hemşirelerimize ve sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ederim. Son olarak Sağlık Bakanlığımıza ve Anavatan Türkiye Cumhuriyetimize yürekten teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu