KıbrısManşet

Yeni Erenköy’de neler oluyor?

Sarpten, Yeni Erenköy Belediyesi’nin bölgede yapımına devam ettiği karavan alanının yasadışı şekilde hayata geçtiğini iddia ederken, Yeşilırmak’ın açıklamalarıysa bu iddiaları doğrular nitelikte oldu

GIYNIK ÖZEL

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten ile Yeni Erenköy Belediyesi Başkanı Emrah Yeşilırmak, sosyal medyada adeta birbirine girdi. Sarpten, Yeni Erenköy Belediyesi’nin bölgede yapımına devam ettiği karavan alanının yasadışı şekilde hayata geçtiğini iddia ederken, Yeşilırmak’ın açıklamalarıysa bu iddiaları doğrular nitelikte oldu.

“Erenköy belediyesi çevre katliamı yapıyor” diyen Hasan Sarpten, “Sözde karavan alanı oluşturmak için dozerlerle güzelim deniz kıyısı dümdüz ediliyor. Hiçbir izin, hiçbir denetim yok! Doğanın talan edilmesi bir yana, buraya inşa edilecek ‘gece kondu’ tarzı yapıların yaratacağı kirlilik büyük olacak. İnsanın, ‘nerde bu devlet’ diyesi var ama yöneticiler sus pus. Bal tutan parmağını yalıyor, bu gibi rezillikler de bir yenisi çıkınca unutuluyor” diyerek sosyal medyada adeta ateş püskürdü.

VATANDAŞLAR SORUYOR

Milyon senede oluşan eko sistemin bir saat içinde dozerlerle dümdüz edildiğini söyleyen vatandaşlar da soruyor:  ‘Kimin malı kime veriliyor? Devir için bakanlar kurulu kararı var mı? Proje var mı? Kaymakamlık, Çevre dairesi ve Şehir Planlama Dairesinden izin var mı? Karavanların kanalizasyonu nereye akacak? Yasaya göre ÇED raporu olmadan çivi bile çakılamazken burası dağ başı mı?

YEŞİLIRMAK: BAKANLAR KURULU ELİMİZDEN ALDI AMA YEDİRMEYECEĞİZ

Sarpten’in bu tepkili açıklamalarına Yeni Erenköy Belediyesi Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın yanıtı gecikmedi. “Biz 1 m3 beton bile kullanmayacağımız bir proje yaptık. Ne denizimi ne de doğamızı katlettiğimiz bir durum yok aksine sahip çıkıyoruz” diyen Yeşilırmak, “Burası, turizm bölgesi içerisinde olan ve yıllarca belediyemizin kullanımında olan bir yer. Yani, Bakanlar Kurulu burayı elimizden aldı ancak kimse kusura bakmasın biz mücadeleye devam edeceğiz. Yargıda devam eden mahkeme süreci de var dolasıyla halkın malının yeniden halka döneceği bir geliri kimseye yedirmeyiz. Belediyenin buraya sahip çıkmasından dolayı mutluluk duymanız gerekir” şeklinde konuştu.

BELEDİYE KARAVAN MI PAZARLIYOR?

Hem İskele Kaymakamlığı, hem de Çevre Dairesi’yle görüştüğünü ve söz konusu karavan alanı için hiçbir izin bulunmadığını belirten Hasan Sarpten, “Bu yaptıklarınız için herhangi yazılı bir izin var mı? İzin olmadan kaçak bir şekilde belediyeye ait olmayan bir alana konteyner koymak suç değil mi? Bu konteynerleri ön sıra 7 bin, arka sıra 6 bin TL den satışa çıkardığınız doğru mu? Ve daha ortada hiçbir izin yokken izin var deyip 100 kişiden para aldığınız da doğru mu?” şeklinde sorular yöneltirken, Sarpten’in bu soruları yanıtsız kaldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu