KıbrısManşet

Yeni havayolu şirketinin kurulması için çalışmalar başlatılacak

Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi koalisyon hükümetinin programı bugün Cumhuriyet Meclisi'nde okundu

Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi koalisyon hükümetinin programı bugün Cumhuriyet Meclisi’nde okundu. Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun okuduğu koalisyon hükümeti programında, dikkat çeken maddeler de yer alıyor. Söz konusu programda yeni havayolu şirketinin kurulması için çalışmalar başlatılacağı ifadeleri de yer aldı.

Programda, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayrak taşıyıcı yeni bir havayolu şirketinin kurulabilmesi için Kamu-Özel İşbirliği kapsamında gerekli çalışmalar başlatılacaktır” denildi.
Bugün Meclis’te okunan koalisyon hükümeti programında ayrıca, “Ercan Havalimanı’nın, kamu menfaatleri doğrultusunda etkin yönetilmesi ve işletmenin doğru şekilde denetlenmesi yönünde var olan uygulamalar geliştirilerek devam ettirilecektir. Yeni Ercan Havalimanı Terminal Binası tamamlanıp hizmete açılacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayrak taşıyıcı yeni bir havayolu şirketinin kurulabilmesi için Kamu-Özel İşbirliği kapsamında gerekli çalışmalar başlatılacaktır” ifadelerine de yer verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu