GenelKıbrısManşet

Yeni tedbirler uygulamaya girdi

Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni tedbirler bugün itibariyle uygulamaya girdi. Yeni kararlar çerçevesinde açık alanda nişan, nikâh, düğün, sünnet törenleri Mayıs sonundan itibaren yapılabilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın, Koronavirüs önlemleri kapsamında, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararları doğrultusunda aldığı yeni tedbirler bugün itibariyle uygulamaya girdi.

Buna göre, 26 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı; geçen hafta olduğu gibi, pazartesi-cumartesi arasında 21.00 ile 05.00 saatleri arasında ve Pazar günü tam gün temel ihtiyaçların karşılanması haricinde devam edecek.

Pazartesi gününden cumartesiye kadar marketler 07.00-20.00 saatleri arasında, perakende ve mağazacılık hizmetleri ve kapalı olarak belirtilmeyen tüm hizmetler/sektörler 10.00-20.00 saatleri arasında ve restoranlar, kafe, pastane, meyhaneler ise 10.00-20.30 saatleri arasında hizmet verecek.

PAZAR GÜNÜ PAKET SERVİS OLACAK

Pazar günleri eczaneler, fırınlar, benzin istasyonları ve tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayi işletmeleri haricinde tüm işletme ve faaliyetler kapalı olacak; ancak 2 Mayıs Pazar günü restoran, kafe, pastane ve meyhanelerin yalnızca paket servisleri açık olacak.

CHARTER SEFERLER İLE KKTC VATANDAŞLARININ GELMESİ YASAK

Alınan karara göre, charter seferler ile bileklik uygulamasına tabii tutulmak koşuluyla 3 gecelik kapalı otel turizmi yapacak ve hazırlanan taahhütnameleri imzalayacak olan oteller, ne konaklamak ne de otel içerisinde bulunan restoran, kafe gibi alanları kullandırmak amacıyla dışarıdan müşteri kabul etmeyecek. Otel çalışanları da her yedi günde bir PCR testlerini yineleyecek ve tedarikçiler otel içerisinde bulunan kişiler ile hiçbir şekilde temas etmeden malzeme temini yapacak.

Kapalı otel turizm için haftada azami 4 uçuş düzenlenmesi uygun bulunurken, charter seferler ile KKTC vatandaşlarının gelmesi yasaklandı.

Tüm kurum ve kuruluşlar ise pandemi kuralları çerçevesinde normal çalışma düzenine devam edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu