DünyaManşetToplum

Yeni Zelanda’da mavi ışık sarmalı

Yeni Zelanda'da pazar akşamı nadir oluşumun ortaya çıkışını izleyenler, bu bulanık mavi ışıkların gökyüzünde oluşan küçük bir galaksiye benzediğine dikkat çekti

İnsanlar bu kıvrımlı ışıklara neyin güç verdiğine dair açıklamalar ararken, bu tuhaf manzara sosyal medyada bir bildirim ve kafa karışıklığı sağanağına yol açtı.

Kısa bir süre sonra görüntünün kaynağı ortaya çıktı: Bir SpaceX roketi fırlatıldıktan kısa bir süre sonra yakıtını bırakmıştı.

Queenstown, Auckland ve Motueka’daki yerel halk, fotoğrafları Twitter ve Facebook’ta paylaşarak gökyüzündeki tuhaf görüntünün ne olduğunu bilen olup olmadığını sordu.

New Zealand Herald’ın haberine göre Pasifik’in bazı bölgelerinde daha parlak olduğu bildirilen sarmal Fiji, Samoa, Yeni Kaledonya ve küçük Tokelau adasında da görüldü.

Fotoğraflar, yıldızlarla dolu karanlık akşam göğünü ve bunların arasında birden fazla koluyla mavi sarmalı gözler önüne serdi.

Sosyal medya kullanıcısı Evan McKay, Facebook’ta “Kontrolden çıkan bir roket gibi görünüyor” dedi.

Sosyal medyadaki yerel astronomi grupları, adanın dört bir yanından fotoğraf paylaşan insanlarla dolup taştı.
Sonunda ülkenin New Plymouth Astronomi Topluluğu, yerel halkın merakını dindirdi ve gökyüzünde meydana gelen olayın şüpheli bir uzaylı faaliyetinden ziyade SpaceX roketinin fırlatılmasından sonraki insan faaliyetlerinin yol açtığı bir fenomen olduğunu doğruladı.

Topluluk, Facebook’ta yaptığı paylaşımda, “Bu gece 19.30 sularında gökyüzünde görülen ‘sarmal’ büyük olasılıkla SpaceX roket fırlatmasından kaynaklanan bir ‘yakıt dökümü’ yani ‘egzoz dumanı’ydı” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu