GenelKıbrısManşetSağlık

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar bölgedeki vaka artışları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YBB Başkanı Zurnacılar, 24 Mart 2020 tarihinde başlayan pandemi sürecinin Delta varyantının çıkmış olması ile bulaşın hızla ilerlediğini ifade ederken, yönetimlerin üst düzey tedbirler ile devam etmese de, bireysel olarak uygulanan tedbirlerin ön plana çıktığını belirtti.  

Zurnacılar, Yeniboğaziçi Belediyesi olarak, Polis Emniyet Güçleri, Kaymakamlık, Sağlık Bakanlığı ekipleri ile komiteler oluşturduklarını, Yeniboğaziçi Belediyesi olarak Sağlık Üst Kurulunun aldığı kararlarda belediyelerin tam yetki aldığını ve bu büyük sorumluluğu alabilecek bir belediye olduklarını belirtirken, zabıta ekiplerine takviye yapılarak denetim ve kontrollerini YBB olarak sıkılaştırdıklarını aktardı. 

8 köyde toplam 20 covid-19 hastası ve 100’den fazla temaslı olduğunun açıklamasını yapan Belediye Başkanı Zurnacı, artan vakalar için halkına “Lütfen! Temaslı olan herkes kendini güvenli ortamda izole etsin” çağrısında bulundu.  

Yeniboğaziçi’nde son 1 buçuk ayda yaklaşık 3 bin antijen testi yapıldığını ve Sağlık Bakanlığının titiz çalışmaları sonucu haftanın her günü de yapıldığını aktaran Zurnacı, Gazimağusa Devlet Hastanesi ile PCR testlerinin de yapılmakta olduğunu  belirtirken, test ve sıkı denetimler ile 3. kapanmadan uzak olunacağını kaydetti. 

YBB Başkanı Zurnacı, Sağlık Üst Kurulunun aldığı kararlar ve Bakanlığın belirlediği yaş kriterlerine göre 50 yaş ve üstü kişilerde %90’nın aşılandığını ifade etti. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu