KıbrısManşetSağlık

Yeniboğaziçi’nde vaka patlaması!

Yeniboğaziçi bölgesinden GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar, Covid-19 vakalarında patlama yaşanmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Yeniboğaziçi bölgesinden GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar, bölgede ciddi ve kontrolsüz bir bulaşın söz konusu olduğunu dile getirerek, Covid-19 vakalarında patlama yaşanmasından endişe ettiklerini söyledi.

Bölgede pozitif vaka ve temaslıların kendilerini gizleyerek sosyal yaşama karıştıklarını, yaz ayları nedeniyle düğünlere, kahvehanelere gittiklerini kaydeden vatandaşlar, sorumsuz kişiler nedeniyle bölgede endişenin hâkim olduğunu vurguladı.

Temaslıların kendilerini saklamaları ve izole olmamaları nedeniyle virüsün yayılmasına neden oldukları da ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Mustafa Zurnacılar, hem yaz aylarının gelmesi hem de yasakların kalkmasıyla birlikte düğün, konser gibi toplu etkinliklerin de bulaşın yayılmasına davetiye çıkardığını söyledi.

Zurnacılar, turizm bölgesi olan Yeniboğaziçi’nde nüfusun da yaz aylarında artması nedeniyle bulaşın yayıldığına dikkat çekti.

DÜĞÜNLER VİRÜS RİSKİ TAŞIYOR

Son günlerde Yeniboğaziçi bölgesinde vaka artışı yaşanmasının nedenini açıklayan Belediye Başkanı Zurnacılar, yaz ayları nedeniyle düğün sezonunun açıldığını ve bunun da bulaş hızına etki ettiğini anlattı.

Ayrıca Yeniboğaziçi Belediyesi’nde 7 kişinin pozitif çıkmasının ardından temaslı olan diğer çalışanların da şu an evlerinde izole olduklarını kaydeden Zurnacılar, halk plajının da kapalı olduğunu ve tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

“KİMSE TEMASINI GİZLEMESİN”

Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı ile istişare halinde bölgede her gün 300 adet PCR testi yapıldığı bilgisini veren Zurnacılar, “Biz ne kadar tedbir alırsak alalım, eğer vatandaş kendisini gizlerse biz bundan haberdar olamayız ama bu hususta ihmalimiz söz konusu değildir” dedi.
Zurnacılar, toplam vaka sayısının 30 ise bunun 20’sinin aynı yaş grubundaki gençlerden olduğunu söyleyerek, GIYNIK aracılığıyla vatandaşlara çağrıda bulundu:

“Her şeyden önce kendi sağlıklarını, ailelerinin ve sevdiklerinin sağlıklarını riske atmamaları gerekiyor. Kesinlikle temaslılar saklanmasın, izole olsun ve kimseyi riske atmasın. Herkesin bilinçli davranmasını istiyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu