EğitimKıbrısManşetToplum

Yeniboğaziçi’ne yeni okul kazandırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Bir Okul da Sen Yap Kampanyası” kapsamında inşa edilen “Ömürlü – Kemal Atlı Yeniboğaziçi İlkokulu” eğitime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Bir Okul da Sen Yap Kampanyası” kapsamında inşa edilen “Ömürlü – Kemal Atlı Yeniboğaziçi İlkokulu” eğitime açıldı.

AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yapımı tamamlanan “Ömürlü – Kemal Atlı Yeniboğaziçi İlkokulu” açılış törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile diğer yetkililer katıldı. Okul müdürü Fahri Tümkan, yaptığı açılış konuşmasında, yeni yapılan okulun hayırlı olmasını temenni etti, eğitimin toplumun geleceği açısından önemine işaret etti. Tümkan, geleceğin yetiştirileceği sınıfların yapımına sponsor olan şirkete ve Milli Eğitim Bakanı ile diğer tüm yetkilere teşekkür etti. Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir de, bölge halkına verilen bu önemli hediye için teşekkürlerini sundu.

TATAR: OKUL, 8 AYDA EĞİTİME KAZANDIRILDI
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkeye kazandırılan yeni okulların, altyapısıyla birlikte ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu belirterek, çocukların ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağını söyledi. O yüzden yapılan yatırımın önemine işaret eden Tatar, ülkeye sahip çıkacak çocukların en iyi şekilde çağdaş bir şekilde yetiştirilmesi için yapılan çalışmalara teşekkür etti. Tatar, okulun tüm altyapısıyla 8 ayda eğitime kazandırılmasını da tebrik ederek, hayırlı olmasını temenni etti.

ÜSTEL: OKULLARI GÜÇLENDİRMEK VE YENİLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başbakan Ünal Üstel, çok güzel bir olaya şahitlik ettiklerini belirterek, ülkenin geleceğine, eğitime, ülkeye yapılan yatırıma teşekkür etti. Üstel, hükümet olarak, çocukların güvenli, çağdaş bir şekilde eğitime devam etmesini sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirtti, 6 Şubat depremi sonrası yapılan çalışmaları anlattı, okulları güçlendirmek ve yenilemek amacıyla çalışmalar yapıldığını söyledi

ÇAVUŞOĞLU: ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÜLKEYE ÇOK DAHA FAZLA YENİ OKUL KAZANDIRACAĞIZ
6 Şubat depremi sonrası okullarda yaşanan güvenlik tedirginliklerini anımsatan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, okula yeni dersliklerin kazandırılması için öncü olan şirkete teşekkür etti, okulun yenilenmesi ve geliştirilmesi sürecinin de ek protokolle tamamlanacağını söyledi. Çavuşoğlu, deprem yasası çerçevesinde biriken bir kaynağın olduğunu belirterek, çocukların güvenliği için ülkeye çok daha fazla yeni okul kazandıracaklarını vurguladı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu