GenelKıbrısManşetSiyaset

Yeniden Doğuş Partisi 12 Aralık seçimlerinde partili olmayanlar da oy kullandı

-GIYNIK ÖZEL

Yeniden Doğuş Partisi’nde 12 Aralık Milletvekili adayı seçimleri sonrası yaşanan kriz büyüyor.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz, yapılan seçim sonuçlarının kimseyi tatmin etmediğini belirtti.

Büyükyılmaz aday olmayacak

“Farklı farklı hazırlanan listeler bir yana, partili olmayanlar partinin kaderini tayin etti” diyen Büyükyılmaz, söz konusu listenin partiye gerçekten emek veren kişilerden oluşması gerekirken partiye ne zaman üye olduğu belli olmayan kişilerin listede yer almasından yakındı.Büyükyılmaz yaşanan gelişmeler sonrası kendisinin de aday olmayacağını belirtti.

“Demek ki biz YDP olarak bir şeyleri yanlış yapmışız”

“Partinin kaderini partili olmayanlar belirledi” söylemini yineleyen Büyükyılmaz, bu konuda bir özeleştiri de yapmak gerektiğini ifade ederek konu ile ilgili yaşanan sıkıntıyı şu sözlerle ifade etti;

“Partiden istifa eden 350 kadar insanlar seçim için oy kullandı.Gerçekten partili olmayan, kalbi YDP için atmayan ve bu yüzden partiden istifa etmiş kişiler bunlar. Yalnızca isimleri YSK’da kayıtlı olan bu kişiler, belli adaylar tarafından kurultaya getirildi hatır gönül için, sırf istedikleri adaya oy versinler diye. Bu kişilerin kullandıkları oylar sonucu ortaya çıkan tablo hiç kimseyi memnun etmedi. Demek ki biz YDP olarak bir şeyleri yanlış yapmışız. İstifa eden kişilerin istifalarını bir an önce onaylamamız lazımdı. Yapmamız gereken bu kişilerin üye listesinden bir an önce çıkarılmasıydı. Bu eksiklği önemsemediğimiz için  aday adayı yarışı çok da hakkaniyetli olmadı.”

İstifalar konusu…

Hatırlanacağı üzere YDP’den istifa eden Bertan Zaroğlu, beraberinde istifa eden partililerin istifalarının YDP’nin yetkilileri tarafından onaylanmaması konusunda partiye yönelik sık sık çağrıda bulunuyor, YSK’ya istifaların bireysel olduğunu ve istifa edilen parti kurumlarının konu ile ilgili karar veren noktada olmaması konusunda uyarılarda bulunuyordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu