Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Yenierenköy Belediye Başkanı Yeşilırmak milletvekili seçilmesinin ardından görevini Asbaşkan’a devretmesi bekleniyor

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın, milletvekili seçilmesinin ardından, Seçim ve Halkoylaması Yasası gereği, görevini belediye asbaşkanına devretmesi bekleniyor.

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın, milletvekili seçilmesinin ardından, Seçim ve Halkoylaması Yasası gereği, görevini belediye asbaşkanına devretmesi bekleniyor.

Seçim ve Halkoylaması Yasası, ihtiyar heyeti üyeliği, muhtarlık, belediye meclisi üyeliği, belediye başkanlığı, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı görevlerinden herhangi ikisinin aynı kişide birleşmesini yasaklıyor. Yasaya göre, bu görevlerden birini yaparken diğer bir göreve seçilen kişi, son seçildiği görevle ilgili tutanağı aldıktan üç gün içinde bu görevlerden birini tercih etmek zorunda.

Bu durumda Yeşilırmak’ın milletvekilliği görevini seçmesi halinde Belediyeler Yasası gereği, belediye başkanlığı görevini, asbaşkan devralacak.

2018’den beri Yenierenköy Belediye Başkanlığı’nı yürüten Yeşilırmak, 23 Ocak Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde ise UBP İskele Milletvekili olarak seçildi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu