KıbrısManşetSiyaset

Yenierenköy’den kötü kokular geliyor

"Mühürlenen Cyprus Perl Tatil Köyü Yenierenköy Belediyesi'nin yeni gelir kaynağı olacak" iddiası ortalığı karıştırdı

Yenierenköy Belediyesi, ÇED Raporu olmayan ve vergilerini ödemediğini iddia ettiği Cyprus Pearl’ü mühürledi. Yıllar öcne Cyprus Pearl Tatil Köyü’ne ÇED raporu olmaksızın işletme izni veren Yenierenköy Belediyesi’nin bu yıl ÇED raporunu neden gündeme getirdiği merak konusu oldu. İddialar, belediyenin Cyprus Pearl Tatil Köyü’nü ele geçirmek istediği yönünde. Yenierenköy Belediyesi yine rant kapısı arayışında olduğunu savunan tatil köyü işletmecisi, hiçbir ihbar vermeksizin Cyprus Perl Tatil Köyü’nün mühürlendiğini savundu.

Tatil köyünün Yeni Erenköy Belediyesi’nin izni ile yıllardır faaliyete olduğu ve tatil köyündeki arıtma tesisin hiçbir zaman çalışmadığını belirtilirken, buna rağmen Cyprus Pearl Tatil Köyü’nden tüm vergileri tahsil eden belediyenin tesinin atık sularının kaynak sulara ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle tatil köyünü mühürlediği ifade edildi. Tatil köyü işletmecisi, belediyenin kendi karavan kamp alanındaki pis ve atık suları denize ve yeraltı kaynaklarına akıttığını öne sürerek, “Yenierenköy Belediyesi daha önce ÇED raporu istemeksizin açılmasına izin verdiği Cyprus Pearl Tatil Köyü tesisini haklı gerekçeler göstererek kapatmaya gitmeden önce eksikliklerin giderilmesi konusunda uyararak ve süre vererek kimseyi mağdur etmeme yoluna gitmeliyken, tatil köyünün hemen aşağısına kurduğu karavan alanına bu tatil köyünü de katarak hazırda tamir edilmiş bungalovları kiralayıp gelir elde etmek istiyor” iddiasında bulundu. İddiaya göre söz konusu mühürleme işleminden Belediye Meclis Üyeleri’nin dahi haberi olmadığı dile getirildi.

HER ŞEY CYPRUS PEARL’I BELEDİYE YÖNETİMİNE ALMAK İÇİN!

Cyprus Pearl Tatil Köyü işletmecisi İsmail Akçin, 3 ay önce belediyenin kendisinden pis suların bir yerde toplanması için rögarları bağlamak üzere 20 tonluk depo konulmasını istediğini ve kendisinin de belediyenin emrine riayet ederek 20 – 30 tonluk depoları belediyenin istediği şekilde koyduğunu belirtti.

Cyprus Pearl işletmecisi İsmail Akçin, Belediyenin talimatı üzerine belediye çalışanlarının rögar kapaklarını bilinçli bir şekilde açarak ve kırarak rögarların iç kısımlarını resimleyerek kamuoyunu yanıltıcı bir politika izlemesinin tamamen kasıtlı olduğunu iddia etti. Belediye yöneticileri tarafından sürekli tehdit edildiğini ve sürekli tatil köyünün faaliyet göstermemesi için baskı yapıldığını öne süren Akçin, Yenierenköy Belediyesi’nin yeni planının işletmeyi kendi ürettikleri sorunlarla kapatarak daha sonra kendileri işletmek üzere açmak istemeleri olduğunu da iddialarına ekledi.

“CYPRUS PEARL TATİL KÖYÜ’NÜN ALTINDA YASADIŞI KARAVAN ALANI İNŞA ETTİLER”

İşletmeci İsmail Akçin, Yenierenköy Belediyesi’nin tatil köyü altında izinsiz inşa edilen karavan alanı nedeni ile Cyprus Pearl Tatil Köyü’nü de kendilerine bağlamak için bilinçli bir şekilde tesisi zarara uğratarak tesis sakinlerini de bıktırma politikası uygulandığını iddia etti. Yenierenköy Belediyesi Başkan Vekili Küfi Tulga’nın tesisi mühürlemek üzere geldiği sırada tesiste sakin kişileri taciz ederek fiziki temasta bulunduğunu ve arbede çıkması için elinden geleni yaptığını öne süren İsmail Akçin, tüm bu olanların birbirine bağlı kendilerine rant kapısı bulma çabası olduğu dile getirdi. Kendisine karşı sürekli olarak tehdit ve tacizde bulunulduğunu idda eden İsmail Akçin, Yenierenköy Belediyesi tarafından Cyprus Pearl Tatil Köyü’nün alt kısmında yasalara aykırı bir şekilde karavan bölgesi inşa edildiğini ve esas niyetin ne olursa olsun Cyprus Pearl Tatil Köyü’nü yaz gelmeden kendileri yönetimine almak istediklerini ileri sürdü. Hazine Arazisi olan sahile karavan alanı yapılması için Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne yazılı dilekçe sunan Yenierenköy Belediyesi’nin bu dilekçesinin de kabul edilmediği iddia edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu