EkonomiGenelKıbrısManşet

Yerli üretime sahip çıkalım

Sanayi Odası, 12-18 Yerli Ürünler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı:

Sanayi Odası, 12-18 Yerli Ürünler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı:

TÜKETİCİ YERLİ ÜRÜNE DÖNDÜ

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), 12-18 Yerli Ürünler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını da açıkladı. Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada, yerli üretimin önemine işaret edilerek, “Üretime; üretene sahip çıkmak, ülkeye ve geleceğe sahip çıkmaktır” ifadeleri kullanıldı. Oda, pandemi sonrası ekonominin çarklarının tekrardan dönmeye başladığı yeni dönemde birçok ülkede tüketici alışkanlıkları üzerine yapılan çok sayıda araştırmanın tüketicilerin kendi ülkelerinde üretilen ürünleri tüketme eğilimi içerisinde olduklarını gösterdiğine işaret ederek, “Dönem, artık yerli üretime ve üreticiye sahip çıkma dönemidir” dedi.

ÜLKEYİ YÖNETENLER DE SAHİPLENMELİ

Üretime sahip çıkmanın ülkeye sahip çıkmak anlamına geldiği belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Her şeyden önce bilinmesi gerekir ki, bu ülke insanı şeye rağmen üretiyor. Hesaplı üretiyor ve dünyada üretilen muadil birçok ürünle aynı kalitede üretiyor. Birçok alanda artık dünya ile rekabet edebilecek kaliteyi yakaladık. Geriye bunun devletin de sahiplenip destek vermesi ile pazarlamaya kalıyor. Sanayi Odası, pazarlama alanında ciddi adımlar atıyor. Üyelerimiz de bu konuda son derece kararlı. Geriye, ülkeyi yönetenlerin sahiplenmesi kalıyor. Bu ülkenin geleceği için üretmek, yerli üretime sahip çıkmak, daha çok üretmek ve dünya pazarında yer bulmak hedefimiz. Bu hedefe giderken, üreticilerimiz yalnız bırakılmamalı.”

YERLİ ÜRÜN BİLİNCİ ÖNEMLİ

“Yeni nesillere yerli ürün bilinci aşılama ve çocuklara bu bilinç ile tüketime alışkanlıkları kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadeleri yer alan KTSO açıklamasında, “Dönem artık yerli üretime ve üreticiye sahip çıkma dönemidir. Bu anlayışla oda olarak hafta boyunca çeşitli ilkokullarda etkinlikler düzenlenecektir. Biz mücadeleye ve üretmeye ısrarla devam edeceğiz. Üretime sahip çıkmak ülkeye sahip çıkmaktır. Bu bilincin küçük yaşta yerleşmesi oldukça önemlidir. Sahiplenme, kendin olanı sevme bizleri daha ileriye taşıyacak olan duygulardır” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu