EkonomiGenelKıbrısManşet

Yeşil hat ticaretine “GIZ” desteği!

Hedef, hellim ihracatının artırılması ve Yeşil Hat Ticareti’nin yayılmasını sağlamak

 AB TARAFINDAN FİNANSE EDİLİYOR

 Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu’ndan (GIZ), Kıbrıs Türk toplumuna hellim ihracatı ve Yeşil Hat Ticareti’nin yayılmasına destek amacıyla 8.2 milyon Euro’luk yardım öngören bir anlaşmaya imza attı. Politis gazetesine göre, GIZ, Kıbrıs Türk toplumundaki süt ürünü üreticileri ve diğer üreticilerin Avrupa Birliği gıda güvenliği standartlarını uygulamalarına yardımcı olmak ve gıda sektöründe üretim kapasitesini artırmak amacıyla AB tarafından finanse edilen hibeler sağlayacak.

EN BÜYÜK ANLAŞMALARDAN

 Anlaşmanın, AB’nin Kıbrıslı Türklere yönelik yardım programı çerçevesinde şimdiye kadar yapılmış en büyüklerinden biri olduğuna işaret eden Politis, ayrıca AB üyeliğinin faydalarını Kıbrıslı Türklere gösterme adına çok önemli bir adımı teşkil ettiği belirtildi. Habere göre, yeni anlaşma çerçevesinde GIZ, Kıbrıs Türk toplumundaki süt üreticilerine ve üreticilere, AB gıda güvenliği standartlarını uygulamalarına yardımcı olmak ve gıda sektöründe üretim kapasitesini artırmak için AB tarafından finanse edilen hibeler sağlayacak.

SÜTÜN KALİTESİ İYİLEŞTİRİLECEK

 GIZ ayrıca, süt kapasitelerinin artması için hayvanların beslenme koşullarının iyileştirilmesinde Kıbrıs Türk küçükbaş hayvan besicilerine destek de sağlayacak. Gazete, GIZ’in hayvan yemlerinin kalitesinin yanı sıra sütteki kalıntıları, özellikle antibiyotiklerin takip edilmesine ilişkin laboratuvar olanaklarını da geliştireceğini yazdı. Gazete, bu faaliyetlerin, Kıbrıs Türk toplumuna yardım hedefine sahip AB’nin yardım programı çerçevesinde başka çalışmalarla da tamamlanacağını belirtti.

4 MİLYAR EURO’LUK İŞ HACMİ

 “Yaşanabilir bir gelecek için sürdürülebilir kalkınma” sloganıyla faaliyet gösteren “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH”, 2022’de yaklaşık 4 milyar Euro’luk iş hacmi oluşturdu. Ana ofisleri Bonn ve Eschborn’da bulunan kuruluşun, %70’i Alman personelden oluşan 25 bin 422 çalışanı var ve yaklaşık 120 ülkede görev yapıyor. “Sürdürülebilir kalkınma için uluslararası alanda bir hizmet sağlayıcısı” olan GIZ’in sitesinde, “Kendimizi, dünya çapında yaşanmaya değer bir geleceği şekillendirmeye adadık.” deniliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu