GenelKıbrısManşet

Yeşilırmak araştırıldıkça, skandallar da ortaya çıkıyor

Türkçe aldığı dersleri, ingilizce bölümde "geçerli" saydılar

-Gıynık Özel

Ülkemizde yaşanan “sahte diploma skandalı” sonrası başlatılan polis soruşturması, şok gelişmeleri de beraberinde getiriyor.

Bürokrasiden sonra siyasete de sıçrayan skandal, Meclis’teki vekilleri de soruşturmaya mecbur kılıyor.

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Emrah Yeşilırmak’ın adının sahte diploma skandalına karışması sonrası, Yeşilırmak iddiaları reddetmiş, Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu olduğunu söylemişti. Yeşilrmak’ın Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin 2 yıllık Muhasebe bölümünden ön lisansını, daha sonra Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin İngilizce İşletme(4 yıllık fakülte) bölümünden de lisansını tamamladığı belirtilmişti.

Konu ile ilgili ilgili Halkın Partisi’nin yapmış olduğu şikayetler sonrası polis soruşturması devam ederken, Yeşilırmak’ın lisans diploması hakkında şok bilgiler de ortaya çıktı. Gıynık Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre; Yeşilırmak, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Ünivesitesi’ne kayıt olduğu 2022 yılında aynı zamanda mezun da oldu. Diploması ile ilgili basına yaptığı açıklamalarda “DAÜ’deki derslerimi saydılar, bu yüzden dönemlerim erken bitti” savunmasında bulunan UBP’li vekilin, 2 yıl öğrenim aldığı DAÜ Muhasebe bölümünde Türkçe aldığı derslerinin KTSÜ İngilizce işletme bölümünde “tümü” sayılmış olsa bile, en az 2 yıl daha İşletme bölümünde eğitim alması gerekiyordu.

Şuan Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimi alan Yeşilırmak, “sahte diploması” ile, eğitimine devam da ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu