KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Yeşilırmak: Bölgede vaka sayısı 9’a yükseldi

Katıldığı bir TV programında salgın süreci ile ilgili konuşan Yeni Erenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, Yeni Erenköy’de dün de 1 vakanın çıktığını aktararak, bölgedeki vaka sayısının 9’a yükseldiğini belirtti

GIYNIK ÖZEL

Katıldığı bir TV programında salgın süreci ile ilgili konuşan Yeni Erenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, Yeni Erenköy’de dün de 1 vakanın çıktığını aktararak, bölgedeki vaka sayısının 9’a yükseldiğini belirtti. Yeşilırmak, “Risk grubunda olan temaslılarımız var bakıma muhtaç oldukları için karantina merkezlerine de götüremiyoruz. Yaşları 65 yaş ve üzeri ancak Gazimağusa’da PCR testlerini yaptırmıştık ve negatif çıkmıştı. Cuma günü 13’üncü günleri ve tekrar PCR testleri yapılacak” ifadelerine yer verdi.

KKTC’nin geneli için artık sağlık sisteminin alarm verdiğini belirten Yeşilırmak, “Pandemi Hastanesi dışında yoğun bakım için ayrılan hastanelerin yoğun bakımları doldu, karantina otellerinin doluluk oranı malum, yerel bulaş çok fazla, temaslı otellerinde de yer yok. Bizim durumumuzda böyle oldu askerimizin pozitif olduğunda temaslılarını otele almak istedik ancak yoğunluktan yer bulunamadı. Ancak vatandaşlarımız kurallara uyup evlerinde izole oldu” dedi.

“TEMAS YOK BULAŞ FAZLA”

Mart 2020 de yaşanılan süreçle şuan ki sürecin aynı olmadığını aktaran Yeşilırmak, “Daha bulaşıcı ve daha hızla yayılan bir virüsle karşı karşıyayız. Mutasyona uğrayan bir virüs olabilir karşımızdaki çünkü daha önce insanlar arasında temas olduğu halde bu kadar bir yayılma yoktu, şimdi temas yok aynı ortamda bulunmak yeterli birçok kişiye bulaşıyor” diyerek vatandaşı dikkatli olması konusunda tekrar uyardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu